Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) arasında bir protokol imzalandı. MUTSO hizmet binasında bugün imzalanan protokol toplantısında MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, MUTSO Yönetimi hazır bulundu.
İmza töreni öncesi protokole ilişkin bilgi veren MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, MUTSO’nun ilçe temsilciliklerinin bulunduğu Datça, Ortaca ve Yatağan’da İŞ-KUR Hizmet Noktası oluşturacaklarını kaydetti. Öncelikle İŞ-KUR’un MUTSO ilçe temsilcilerine eğitim vereceklerini ve sonra vatandaşa hizmete başlanacağını ifade eden Başkan Karakuş: “Bu Hizmet Noktalarının amacı işverenlerimize ve işçilerimize destek olmaktır. Bakıyorsunuz işsiz insanımız da çok, işçi arayan esnafımız, tüccarımız da. Ama bunlar bir türlü bir araya gelemiyor. Bu hizmet noktaları sayesinde artık ilçelerimizdeki oda temsilciliklerimizde işveren ile iş arayan gençlerimizi bir araya getirmiş oluyoruz. Bundan sonra işsiz gençlerimiz buraya kaydolabilecek veya eleman arayan işadamlarımız burada kayıt yaptırıp onları hem işçi bulma konusunda yönlendireceğiz hem işçilere nasıl iş aranır, ne yapılır bu konuda destek olacağız. Bu protokolün özellikle turizmle ilgilenen ilçelerimiz için çok önem taşıyacağını düşünüyorum. Çünkü eleman sıkıntısı, özellikle kalifiye eleman sıkıntısı bu bölgelerimizde had safhada. Bu amaçlar doğrultusunda yeni kuracağımız bu üç merkezimizin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Bülent Karakuş’un ardından söz alan Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, hem kamu kuruluşu hem de Ticaret ve Sanayi Odası gibi iki önemli kurumun bir araya gelmesine ve gerçekleştirilen uyumlu çalışmalara dikkat çekti. Müdür Sarıyerli, “Bu hizmet Noktası uygulamamız kapsamında imzalayacağız protokolün önem noktası yerelleşmedir. Biz zaten Çalışma ve İl Kurumu İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza hizmet sunuyorduk. Ancak Ticaret ve Sanayi Odamız ile imzalayacağımız bu protokol sayesinde, vatandaşa yerel noktada, bulundukları noktada bir tür ayağına gitme görevini üstleniyoruz. Amacımız vatandaşa hizmet” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: iha