Milas’ta motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Kazada yere düşerek başını çarpan motosiklet sürücüsü, kullandığı kask sayesinde kazayı ciddi bir yara almadan atlattı.
Milas’ta Sanayi Caddesi’nde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hafif yaralandı. Edinilen bilgiye göre; şehir merkezine doğru hareket halindeki Mesut Güçlü (38) idaresindeki 48 YC 567 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Cem Avcı (26) yönetimindeki 48 U 0340 plakalı motosikletin çarpışmasıyla kaza meydana geldi. Çarpmanın etkisiyle yere düşerek yaralanan motosiklet sürücüsü Avcı, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis Ekipleri tarafından 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde kaldırıldı.
Yere düştüğü sırada başını yere çarpmasına rağmen hafif bir şekilde yaralanan motosiklet sürücüsü, kullandığı kask sayesinde adeta ölümden döndü. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olduktan sonra açıklamalarda bulunan Avcı, kullandığı kaskın hayatını kurtardığını belirterek ilçede sürdürülen trafik denetimlerinin motosiklet kazalarındaki yaralanma oranlarını azalttığını, denetimlerle birlikte motosiklet sürücülerinin kask kullanmaya başladığını söyledi.
“KASKSIZ ASLA MOTOSİKLET KULLANMAM!”
Yıllardır profesyonel olarak motosiklet kullandığını belirten Avcı; “Ben motosikleti mutlaka kask ile kullanırım ve kaskımı alırken de kaskın kaliteli olmasına özellikle dikkat ettim. Geçirdiğim kazada süratli olmadığım halde düşünce başımı yere vurdum ve sürüklendim. Kısa mesafede, şehir içinde bile kask kullanmam hayatımı kurtardı. Bu işin şakası yok ve kaza geliyorum demiyor! Ben vatandaşların can güvenliği için çalışan, trafik denetimlerini yürüten polis memurlarına teşekkür ediyorum. Motosiklet sürücülerine de kaza yapan biri olarak sürücülerin kask kullanmaları konusunda tavsiyesinde bulunuyorum.” dedi.
Kaynak: iha