Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile YEAŞ Genel Müdürlüğü işbirliğinde açılan Zikzak Makine Nakışları Kursu tamamlandı. Kursiyerlerin kurs sonunda açtıkları el emeği, göz nuru eserlerden oluşan sergi beğeni topladı.
Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü vatandaşlardan gelen kurs talepleri doğrultusunda kurumlarla işbirliği halinde birçok dalda kurs açmaya ve kurslar sonunda sergi etkinliği düzenlemeye devam ediyor. Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile YEAŞ Genel Müdürlüğü işbirliğinde açılan Zikzak Makine Nakışları Kursu’nun tamamlanmasının ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Yeniköy’de düzenlenen törene; YEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Serdar Toprak, Milas Halk eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kaplan, İşletme Müdürü Mustafa Özer, İşletme Müdür Yardımcısı Gürkan Kaya, Personel ve İdari Müdür Tayyar Koçak, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcıları Mehmet Kızılca ve İsmail Günduğan, İdari İşler Şefi Yakup Büyükak, Kurs Öğretmeni Ülviye Karagöz ve vatandaşlar katıldı.
Hanımların el emeği, göz nuru el işlerinden oluşan sergi sonrasında kursu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi.
Kursiyerlerin hayal dünyalarındaki güzellik ve incelikleri desenlere yansıttıklarını ve bunun sonucunda çok güzel bir sergi organize ettiklerini belirten Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kaplan; “Kursiyerlerimiz bu kursla birlikte yeteneklerini değerlendirme şansı elde ettiler. Biz de esasen kursları düzenlerken insanımızın; meslek edinerek iş bulmasını ve aile ekonomisine katkı sağlamasını amaçlamaktayız. Toplumsal değişime ve gelişime uyum sağlamasını, kendine güvenerek üretme mutluluğu yaşamasını hedefledik. Değerli kursiyerler; kursta; çocuklarımıza çeyiz olarak vereceğimiz, eşe dosta hediye olarak sunabileceğimiz, evlerimizin pek çok köşesini süsleyen, kültür değerlerimizi geleceğe aktaran çok güzel eserler ürettiniz ellerinize sağlık. El emeği, göz nuru güzel eserleri hazırlarken Hayat Boyu Öğrenme sürecine dahil olduğunuz için sizleri bakanlığım adına ayrıca tebrik ediyorum. Halk Eğitimi Merkezimiz resmi, özel tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde insanlarımızın devlet hizmetleri ve imkânlarından adil ölçülerde yararlandırılmasını hedeflediğinden kurslar açmakta, bu bağlamda açtığımız kurslara katkı sağlayanlara, kursiyerlerimize öncülük eden usta öğreticimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.
Kaynak: iha