Zorunlu olarak ortaya çıkmış Millet ittifakı, iktidara muhalefet yapıyor görüntüsü veriyor. Muhalefetin özüne baktığınızda iktidarın yaptıklarını meşru hale getiriyor. Nerede getiriyor. TBMM çatısı altında. Sonra da meşru hale gelen uygulamaları halka şikayet ediyorlar.Böylelikle muhalefet görevini yaptık diyorlar. Halkın kendilerini iktidara taşımalarını istiyorlar.İstedikleri iktidarı da bir türlü elde edemiyorlar. Bu siyasi anlayışla mümkünde görünmüyor.

          Ülke ekonomisiyle, ahlakı ile, sosyal yapısı  ve inancı her gün biraz daha çökerken, birde tüm dünya güçlerine savaş açmış,her gün şehitlerimiz gelirken ,muhalefet sadece konuşuyor. İktidarın peşine takılmış şuursuzca iktidarı destekliyor. Sonra da beni neden iktidar yapmıyorsunuz diye, yine halka sitem ediyorlar. Halk kendine güven veren siyaseti iktidara taşımaya devam ediyor. CHP 1950 yılından günümüze iki seçimde halkın güvenini kazanmış, halk da iktidara taşımıştır. Verdiği güveni devam ettirememiş iktidarı kaybetmiştir. İki dönemde de iktidarın peşinden koşmamış .Ortaya koyduğu projelerle halkın güvenini kazanmıştır. Üçüncü defa iktidara gelen Ecevit yeni kurduğu DSP ile iktidara gelmiştir. O seçimlerde CHP varlık gösterememiştir. Bütün seçimlere ekonomi damgasını vurmuş. Hangi siyasi parti halka inandırıcı ekonomik projeler sunmuşsa seçim kazanmıştır.

             Millet ittifakı adayları yerel seçimlerde iktidarın peşini bırakmış, kendi ekonomik ve sosyal projeleri ile halka güven vermiş, seçimleri kazanmışlardır. Belediye başkanları yönettikleri illerde projelerini hayata geçirmek için mücadele vermektedir. İktidar başarılı olmamaları için elinden geleni yapmaktadır. İktidarını devam ettirebilmek için muhalefete ait belediyelerde başarısız olmalarını istemek siyasetin doğasında vardır. Muhalefetin görevi de belediye yönetiminde başarılı olmak için elinden geleni yapmaktır. Millet ittifakı olarak belediye başkanlarına desteklerini sonuna kadar sürdürmek zorundadırlar. Yönetim heyecanını her fırsatta yaşatmak için millet ittifakı bütünlük içinde sahada görüntü vermelidir. Yapılan her hizmeti bütünlük içinde halka yansıtmalıdır. Ekonomik ve sosyal projelerini ortaya koymalıdır.

            Ülkede görünen gerçek iktidar muhalefeti dinlemiyor. Galaya almıyor. Her fırsatta muhalefete ağır sitemlerde bulunuyor. Yarattığı gündemlerle muhalefeti peşine takıyor,başarısızlıklarını kamuoyunun öğrenmesini engelliyor. Muhalefette yardımcı oluyor.Mecliste çıkan kavga gündem oluştururken ,memleketin sorunları devam ediyor.İktidar bildiği yolda yürüyor. Millet ittifakı bütünlük içinde sorunları çözecek projeler üretemiyor.Her kafadan ayrı söz çıkıyor. Cumhuriyet ittifakında durum tam tersi tek ses çıkıyor.Halka güven veriyor.Halk da güveniyor destek veriyor.

             Suriye sınırımızda Fırat'ın doğusunda ABD,batısında Rusya ile savaşa girmiş durumdayız. ABD ile savaşırken ,Rusya dan yardım istiyoruz.Rusya ile savaşırken ABD den yardım istiyoruz. Savaşın içinde Avrupa’yı karşımıza alacak göçmenleri Yunanistan sınırına yığıyoruz.Her geçen gün bütün dünyayı karşımıza alıyoruz.Tüm emperyalist güçlere karşı savaşı Suriye topraklarında veriyoruz. Böyle bir savaş içinde ülkenin meclisinde bütünlük içinde olunması gerekirken yumruklar havada uçuşuyor.Allah sonumuzu hayırlı kılsın.Bu kötü gidişatı durduracak yine halkın sağ duyulu duruşu olacaktır. Halk tüm sorunları ile meşgul olacak liderini bulur ve iktidara taşır.