Muş Bulanık Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için ilçede yapı ruhsatı tamamlanmadan devam eden inşaatı durdurdu.
Bulanık Belediyesi çarpık kentleşmeyi önlemek amacıyla ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı olarak yapımına başlanan inşaatları durduruyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde yapılan denetimde Kızılay Caddesi’nde yapımı devam eden inşaat durduruldu. Ruhsat işlemlerinin tamamlanmadan yapımına başlandığı gerekçesiyle durdurulan inşaatın imar planına uygun olup olmadığı yapılacak işlemlerin ardından yapımına izin verileceği belirtildi.
Yapımına devam edilen inşaatı ziyaret ederek sahibiyle görüşen Belediye Eşbaşkanı Figen Yaşar, çalışmaları denetleyerek, inşaat yapımı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yerinde yapılan incelemenin ardından ruhsat işlemlerinde bir takım eksikliklerin bulunduğu tespit edilen inşaatın durdurulmasına karar verildi. Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için gelişi güzel inşa edilen inşaatların yapımına izin verilmeyeceğini belirten Yaşar, ilçede yapılan tüm binaların imar planına uygun bir şekilde ruhsat işlemleri tamamlandıktan sonra parselasyon planı ve ölçümü yapılarak izin verileceğini kaydetti. Daha sağlıklı ve düzenli bir kentte yaşamak için ilçe sakinlerinin bu konuda duyarlı davranması gerektiğini belirten Yaşar, her yönüyle yaşanılabilir bir ilçe oluşturmak için halkın desteğine ihtiyacı olduklarını dile getirdi.
Kaynak: iha