Orduspor'da yeni sezon öncesinde sportif olarak hareketlenmeler başladı. Önce görev dağılımı yapıldı, sonra Teknik Direktör sorunu çözüldü ve şimdi de oyuncularla yeniden anlaşma, yeni sezona rahat kafayla başlamaları için zemin aranıyor. Herkesin tek yumruk olarak yaptığı çalışmalar takdire şayan ancak mutlak şampiyonluk açıklamaları beklentileri fazlasıyla yükseltiyor.
Yeni sezonda “50. Yılımızda Yeniden Diriliş” sloganıyla yola çıkan Orduspor'da, belirtildiği gibi hedefin öncelikle yeniden diriliş olması gerekli. Zira son 4 yılda 3 kez küme düşen, özellikle son 2 yıldır ekonomik olarak dipte olan, Ordu şehrinin takıma sırt dönmek değil adeta unuttuğu, hatta kayyum ve kapanmanın kapısından dönen Orduspor'un mutlak şampiyonluk hedefiyle sezona başlaması herkes üzerinde gereksiz baskı yaratır.
Takım içine baktığımızda geçen sezon son 5 maçta takımı tanıyan ve bu süreçte olumlu işler yapan Altınay'ın yeniden gelmesi takım için büyük bir şans. Takımı tanıma sürecini geçen sene geride bırakan Altınay, şimdi tanıdığı ligde tanıdığı isimlerle çalışacak. Futbolcular ona o da futbolculara güveniyor.
Orduspor'un transfer tahtası kapalı ancak 4 isim yeni sezonda yeni transfer gibi karşılanacak. Sakatlıktan dolayı sezonu kapatan Yunus Şimşek, Safa Serbest ve Emre Gemici'nin yanı sıra cezası biten kaptan Ahmet Kuru'nun yeni sezondaki performansı merakla bekleniyor. Özellikle Safa-Emre-Ahmet üçlüsünün göstereceği iyi performans bizi en azından Play-Off'a taşır.
Sözün özü, Orduspor'un artık son kurşunu kaldı. Herkes eski günlere dönmenin hayalinde ancak unutulmasın bizim eski günlerimiz asıl burası. Sadece 2 sene Süper Lig'de kaldık ve gereksiz 'yüksek beklentiler' taraftarın gözünde Orduspor'u artık amatöre düşürdü. Son kurşunumuzu da  mutlak şampiyonluk açıklamaları ile 'yüksek beklentilerle' kaybetmeyelim. Önce dirilmemiz lazım. Taraftar, futbolcu, yönetim ve şehir olarak yeniden birleşmemiz lazım.