Tüklerin tarihi misyonunun ''Adaletle dünyayı idare etmek'' olduğunu yazdım. Çin, Hindistan, İran, Rusya, Balkanlar, Kafkaslar Kuzey Afrika ve Orta Doğuda yaşanmış huzurun, sadece Türkler döneminde olduğunu yazdım.

Bu yazım üzerine ''Neden bu gün ekonomik ve idari sorunlar içerisinde yaşıyor ve dünyada geri milletler safında bulunuyoruz'' sorusu soruldu.

Soru, gerçekten doğru ve cevabı basit.

Türklerin tarihten gelen önemli bir zaafı var. Kabul ettikleri dinin etkisinde kalıyor. Türk kimliğini kaybediyorlar. Devlet yönetimini, devşirmelerin ele geçirmesine göz yumuyorlar. Bu sonucu, Türk Tarihinde en iyi ispatlayan YENİ DELHİ TÜRK DEVLETİDİR.

1204 Yılında Ayberg Hanın Hindistanda kuduğu Yeni Delhi Türk Devleti, tarihte Türk adıyla kurulmuş 2. Devlettir. Birincisi Gök Türk Devleti idi.

Yeni Delhi Türk Devleti, başlangıçta öz be öz Türkler tarafından yönetiliyordu. Hindistan Halkı, Türkleri egemen yönetici bir sınıf olarak kabul etmişti. Barış ve adaletle yönetiliyordu. İslam esas alınmıştı. Hata buradan geldi. Kendisini müslüman gösteren devşirmeler, yönetimde egemen olmaya başladılar.

Müslümanım diyerek göreve gelen devşirmelerin yaptıkları ilk iş, Yeni Delhi Türk Devletinin ismindeKi TÜRK kelimesini kaldırmak oldu. Devlet görevlerinden Tükler uzaklaştırıldılar. Her konuda Türk etkisi, adeta yok edildi. Türk olmak, aşağılanan değer yargısına dönüştü. Türkler, ben Türküm diyemiyor. Müslümanım diyebiliyordu.

Devşirmeler o kadar ileri gittiler ki, kendilerinin PEYGAMER SOYUNDAN geldiklerini ilan ettiler. 1415 yılında, Delhi Sultanlığında, adına SEYYİDİLER denilen, devşirmelerden oluşan yönetim dönemi başladı. Türkler, kurdukları devlet içerisinde eriyip yok oldular.

Türkler, kabul ettiği din içerisinde yok olup gidiyor. Nitekim, Peçenekler ve Bulgarlar Hristiyanlık içerisinde yok oldular. Hazarlar, Yahudiliği kabul ettiler ve Türklüklerini unuttular. Suriye Türkmenleri, Nusayri kimliği altında Türklüklerini unuttular, kendilerini arap zannediyor. Araplaşma, Anadolu Türkleri arasında hızla yayılıyor.

Türklerin kabul ettiği din içerisinde yok oluşları, tarihin her döneminde yaşandı. Bu gün de yaşanıyor.