Nevşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan ameliyatla 81 yaşındaki bir hastanın beyninden 7 santimetre büyüklüğünde tümör çıkartıldı.
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine bilinç kaybı, bayılma ve nöbet geçirme şikayeti ile müracaat eden 81 yaşındaki Münir Balcan isimli hastanın Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. Muhammed Borcak tarafından yapılan tetkiklerinde beyninde Tümör olduğu tespit edildi. Acil olarak ameliyata alınması kararlaştırılan ve 3 saat süren başarılı bir operasyon ile beyninden 7 cm büyüklüğünde Tümör çıkartılan hasta, 5 gün sonra taburcu edildi.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. Muhammed Borcak yaptığı açıklamada; Münir Balcan’ın hastanelerine ilk geldiğinde genel durumunun kötü ve bilincinin kapalı olduğunu söyledi. Hastanın Acil olarak Beyin BT’sinin çekildiğini ve hastanın beyninde 7 cm çapında Beyin Tümörü tespit edildiğini kaydeden Bocak: “Hasta yakınlarından aldığımız bilgiye göre daha önceden 5 yıldır beyninde kitle olduğu biliniyormuş. Hastamızın orta hat şifti (karşı tarafa sıçrama) olması ve beyin herniasyonu (ani beyin ölümü ) olmaması için acil olarak ameliyata alınmasına karar verildi. 3 saatlik başarılı bir operasyonun ardından 7 cm’lik dev kitle çıkarıldı. Hastamız hastanemizde 3 gün Genel Yoğun Bakım Ünitesinde takip edildikten sonra Beyin Cerrahi Servisimize alındı. Kontrol için Beyin BT’si çekildi ve tümör dokusunun kalmadığı görüldü. 5 gün servisimizde yatırıldıktan sonra şifa ile taburcu edildi” dedi.
Kaynak: iha