Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, 2014 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında 14 Mayıs 2014 tarih ve 29000 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Basınçlı Sulama Sistemi yaptıracak çiftçiler, yüklenici firmalar ile tüzel kişilikler katıldı.
Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden Hacı Emin Malgır tarafından katılımcılara ilgili tebliğ uygulama esasları hakkında bilgiler verildi.
Malgır: “14 mayıs 2014 tarih ve 29000 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği ile; tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesi amaçlanıyor” dedi.
Malgır açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Bu Tebliğ kapsamında yapılacak olan mal alım başvuruları, bu Tebliğin yayımı tarihinden başlayarak 60 gün içerisinde İl Müdürlüğü veya Valiliğin yetkilendirdiği İlçe Müdürlüğüne yatırımcılar tarafından dosya halinde tek nüsha olarak elden teslim edilir. Yatırımcılara başvuru tarihini içeren güncel uygulama rehberinde formatı ve içeriği yer alan teslim alma belgesi verilir. Başvuru son gününün, tatil gününe denk gelmesi halinde takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar başvurular kabul edilir. Başvuru sahibi statüsüne göre teslim alma belgesinde yer alan başvuru belgelerinden herhangi birinin yer almaması halinde başvuru kabul edilmeyecek ve başvuru dosyası iade edilecektir.”
Kaynak: iha