Niğde’ye yeni açılan Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi, ilk yılında elde ettiği yerel ve ulusal başarıların ardından uluslararası alanda da kendini göstermeye başladı. Merkez öğrencileri Mehmet Aydın ve Abdullah Şimşek, 39 ülkenin yarıştığı Uluslararası Bilişim Olimpiyatı’nda dünya ikincisi olarak büyük bir başarı elde ettiler. Niğde’ye getirilen gümüş madalya şehrin bugüne kadar eğitim alanında kazandığı en büyük başarılarından biri olarak dikkat çekti.
Geleceğin bilişimcilerini inşa etmek için Teknoloji ve Tasarım Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl EBİKO (Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu) Uluslararası Bilişim Olimpiyatı düzenleniyor. Bu 10. su gerçekleştirilen uluslararası organizasyona 39 ülkeden 2493 proje başvurdu. Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Mehmet Aydın ve Abdullah Şimşek, “Keyifle Öğreniyorum Zekâmı Geliştiriyorum” adlı proje ile Web Sitesi Portal Tasarımı dalında yarışmaya katıldılar. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Özel danışmanlığında hazırlanan projede öğrencilerin zekalarını geliştirici oyunlar, hazırlanan sitede görsel olarak anlatılıyor. Proje ile zeka oyunlarının eğlenceli hale getirilerek daha çok öğrenciye ulaşması amaçlanıyor.
Dünyada “Bilişim Kültürü” kavramının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan uluslararası yarışmanın finalleri 11-12 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara’da yapıldı. BİLSEM öğrencileri, ilgili kategoride dünyanın değişik ülkelerinden katılan 18 proje arasında ikinci olarak gümüş madalyaya uzandılar.
Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsa Aliç, yeni bir kurum olmalarına rağmen bu yıl yerel ve ulusal düzeyde birçok başarı elde ettiklerini, buna eklenen Uluslararası Bilişim Olimpiyatı’ndaki dünya ikinciliği derecesinin kurumun ilk uluslararası başarısı olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: iha