Merhaba dostlarım.

Yeşilin tonlarının harmanlandığı yerden yazıyorum sizlere bugün.

 

Sakinlik ve dinginlik için gerekli malzemeleri sayıyorum; bol yeşillik, az eşya ve hiç insan. Çimenlere basmak, toprakla temasa geçmek, temiz nefes almak akıl sağlığı için hayli önemli. Zira çok ihtiyacımız var.

 

Durup düşünmek, olanları kavramak ve sakin kalabilmek çok zor gerçekten. Çünkü sakinlik biz Türk milletinin yapısında yok. Hemen bir telaşe, bir stres, gerginlik damarı var gibi sanki vücudumuzda anlık olayda ortaya çıkıveriyor. Hal böyle olunca sakinleşmek hayli zorlaşıyor.

 

Geçen hafta harika bir yoldan bahsetmiştim sizlere. Herkesin içinde olan. Ruhumuzun ihtiyacı ve dışarı çıkarılmayı bekleyen bir yol. Huzurun sırrı bu yolda. Ve sen nasıl istersen öyle ortaya çıkabilecek olan bir yoldu bu. Kötü düşünürsen kötü olur dedikleri bir gerçek var. Deneyimledim. Daima negatifi ve kötüsünü düşünmek beynimizde kötüyü normal olarak algılamaya ve kötüyü davet etmeye çağırmakmış. Bunu öğrendiğim günden itibaren değişen duygu durumlarımla beraber negatif düşüncelerimi pozitife çevirmeye çalışıyorum. Şaşırtıcı bir şekilde işe yarıyor.

 

Her şeyi planlayarak yaşamak da buna dahil. Mesela iki çocukla bir kafeye gitsem rahat edemem. Onları bakmaktan andan zevk alamam. Aman en iyisi evde oturmak diye düşünmekten kendimi geri alamam. Ama aklımda gezmelerde kalır. Sonuca gelince stresli bir anne olarak kendimi sakinleştirme yollarında da depar atar dururum. Oysa boş versem. Rahatça hazırlanıp çıksam dışarı. Çocuklar rahatça oynasa... Belki her şey daha güzel olacak. Lakin beynim buna izin vermiyor.

 

Bunun gibi daha çok örnek verebilirim. Yolumu kendim çizmeye başladığımdan itibaren o kadar güzel değişimler yaşadım ve yaşattım ki! Neden geç kalmışım diye hayıflanıyorum şimdi. Benim kafam ne kadar sakin olursa etrafımdaki insanlara da yansıyor. Eşime, çocuklarıma ve arkadaşlarıma yansıyor. Ne demişler iyilik bulaşıcıdır. Size de etrafınıza da bulaşsın. Buna izin verin. Ve niyet edin.

 

Niyet etmek bir işin yüzde seksenini yapmış olmak demek. Çünkü niyet de beyin fonksiyonlarını olmuş gibi kabul ettirmekte etkili bir yöntem. Mesele bu günkü işlerimde sakince ilerlemeye niyet ediyorum dediğiniz andan itibaren sakin bir gün geçirdiğinizi deneyimleyebilirsiniz. Ya da farklı işler, olaylar, çözümü zor görünen problemleriniz için bu yöntemi deneyin derim. Benden söylemesi.

 

Her işiniz için aslında olumlu düşünmek ve niyet etmek önemli bir kavram. Başlamak bitirmenin yarısı ise niyet etmek de dediğim gibi yüzde seksenine tekabül ediyor. Hayalini kurduğunuz ne var ise önce niyet edin. Olmuş bilin. Her şey için.

 

Yarın Kurban Bayramı. Bu bayram sizin miladınız olsun. Daha güzel bayramlara niyet edelim hep beraber. Sağlıklı ve coşkulu günler için dua edelim. Bu mübarek günlerde açılan eller geri çevrilmez derler. Ellerimizi niyetlerimize çevirelim.

 

Şimdiden herkese hayırlı ve sağlıklı bayramlarımız olsun.

Neşe ve afiyetle nicelerini görmemiz dileğimle...