İsrail Orduları Gazze’ye Kara harekatına başlamışlar. İŞİD denilen dinci örgüt Musul Konsolosluğumuzun Tüm mensuplarını esir almış, Bütçe açıkları artmış, Dolar tepelere tırmanıyor. Altın yolundan çıkmış. Laik eğitim yerlerde sürünüyor. Cumhurbaşkan lığına üç aday var. Milletimiz hangisine oy verecek şaşırmış.Çünkü hepsi birbirinden g,üzel hepsi bir birinden milliyetçöi. Hepsi DENK bütçeci hepsi Laik eğitimci, hepsi bölünmez bütünlküğümnüzüün inaçlı bekçisir. Ve ne kadar mutlu bir tesadüf ki 10 Ağustos 2014  10 Ağustos 1920 SEVR anlaşmasının 94. yıldönümüne rastlıyor. Her halde bu rastlantıdan artık bir daha SEVR yaşanmayacaktır mesajı çıkarılarak Büyük Türk milletine bu mesaj verilmek üzere seçimler bu tarihte yapılıyor. Yüksek seçim kurulumuzun yüksek tarih bilgileri yüksek vatanseverlıklerı bu tarihin seçilmesine vesile olmuştur diye düşünmekteyiz. Milletimiz  bu seçkin Cumhurbaşkanı aday aday kadrosunun içinden en iyisini seçmeye çalışıyor. Op.Dr. Aytekin Ertuğrul da böyle bir geçiş döneminde bunlardan söz edeceğine Oramiral Kermal Kayacan’ı yazıyor. Bana kızacaksınız ama okuyun göreceksiniz ki komutanımız her halde bu yazıyı haketmiş biridir.

Mart 1962 tarihinde bizim sınıf askeri okula girdi Deniz .Eğitim komutanımız Tuğamiral Niyazi  Serdaroğlu idi. Onun bizimle ilgilerndiğini hiç görmedik. Sadece ismini bilirdik. O kadar. Ama 1962 Ağustosunda Deniz Eğitin komutanlığına Tuğamiral Kemal Kayacan Mayın Filosu komutanlığından Deniz Eğitim komutanlığına atanmıştı. Onun gelişi ile bir çok şeyimiz de değişti. Kitaplarımız alındı ihtiyaçlarımız giderildi. Sorunlarımızın büyük bir bölümü çözüldü. Ama biz biraz da bu ilgiden ötürü şimardık galiba. Bir gün bir arkadaşımız N.K.. Okula yüzü gözü şişmiş kan içinda geldi. Askeri okullarda bu manzara önemlidir. Önemli şeylerin olacağına işarettir. Bir gece evvel Pikatura adlı bir gece kulubune kız  arkadaşı ile gitmişler. Biraz samimi oturmulşlar ki ikaz edilmişler. Bunun üzerine bizimki ile kulup yöneticileri arasında bir arbede yaşanmış. Biz de hemen organizasyon yaptık. Görevler paylaşıldı. Bize, üç arkadaşa da kulube müşteri gibi girmek ve iç güvenliğ sağlamak görevi düştü. Biz kulube gittik çaylarımızı söyledik tam yudumlarkenn 40 arkadaşımız kulubu kuşattılar. Dayak nasıl atılır gösterdiler.. Ertesi, günü bütün gazeteler olayı yazdı. Birkaç gezete abartılı yazdı ama diğerleri doğru yazdılar. Durumdan Kayacan doğal olarak haberdar oldu. Disiplin subayı yedek subay Hakim Astğm. Av. Bedretin Öktem’i çağırmış. Bu iş nasıl Çocuklarıma bir şey olmadan kapatılır demiş. O da yolunu göstermiş ve demiş ki Kulup sahipleri ile anlaşmanız zarar ziyanını ödemeniz ve Noterlikten bu olay olmamıştır. Gazeteler işi, abarmıştır vs tarzında bir feragatname düzenlemeniz gerekir demiş. Kayacan zarar ziyanı ödetmiş.Ve arkasından istanbul 15. Noteri Macit Bakkaloığluna gittik. Noterklik kağıdına istinaden Askeri savcılık hepimiz için takipsizlik kararı verdi. Pikaturaya bir gün evvel giden arkadaşimiz N.K.. Garnizon Komutanlığının yasakladığı yere girmekten küçük bir disiplin cezası (7 gün Oda Hapsi) aldı mesele kapandı.Şimdi bu saldırıda görev alan ve sonradan yaptıkları görevleri yazayım da siz de karar verin. Oramiral Kemal Kayacan  nasıl bir komutandı.

Kunter Balkanlı. Sonradan GATA Göğüs cerrahidi ABD başkanı Prof. Dr. Kunter Balkanlı

Yalçın Özkaptan: Sonradan GATA KBB ABD Başkanı Prof Dr. Tuğamiral Yalçın  özkaptan,

Nusret Kaya: Sonradan GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi  Psikiyatri ABD başkanı. Doç. Dr. Nusret Kaya

Kemal  Özudoğru: Sonradan İ.Teknik Üniversitesi Zemin mekanığı öğretim uyesi Prof. Dr. Kemal Özüdoğru.

Aytekin Ertuğru: Sonradan Dz.K.K. Sağ. D. Başkanı. Op.Dr. Aytekin Ertuğrul

Ali Su: Sonradan Op.Dr. Ali Su DYP Mersin Milletvekili

Cahit Ertuna: Op.Dr. Cahit Ertuna ,Sonradan Gölcük Deniz Hastanesi Baştabibi

Türker Başarır: Sonradan  Dz. Harp Okulu Kimya Öğretmeni Öğ.Alb.Türker Başarır

Daha isimlerini yazmadığım katılıp katılmadıklarını unuttuğum kimseler var. Bu gün öyle bir olay yaşansa hapsi de tard olurlardı. Kemal Kayacan işte böyle büyük bir komutandı. O dönemde askeri talebelik yapan bizler Kayacan paşamıza minnettariz

Bu genel anıdan sonra şahsı bir anımı dile getirmeden geçemeyeceğim. Bir gün okula biraz geç kalmıştım. Gazinoya çıktım baktım bütün öğrenciler toplanmışlar. Dolaplarda yasak kitap araniyor. Benim dolabımda yasak kitap hiçbir zaman olmadı. Dolabım arandı ve 5 kitabım alındı. Bu kitaplar şunlardı. Paul Ramadier’in Sosyalizm ve iktidar. Rauger Gaurady nin  Jean Paul Sartre ve Marksizm, İlhan Egemen Darendelioğlu’nun Türkiyede Komunist Hareketleri, Peyami Safa’nın Sosyalizm Nedir. Bir tane daha vardı ama şimdi hatırlayamadım. Bir ay kadar zaman geçti kitaplardan haber yok. Bunun üzerine Komutanlık önüne bir dilekçe yazdım. Ben bu kitaplarımı 30 liralık öğrenci maaşımdan tasarrruflar yaparak aldım. Eğer bir sakınca varsa gerekli işlem yapılsın yoksa kitaplarım iade edilsin. 10 gün sonra Eğitim Komutanımız Tuğamiral Kemal Kayacan imzası ile okulumuza bir yazı geldi. Yazı bana da tebliğ edildi. Mota mot unuttum ama mahiyeti itibari ile şöyle bir yazı idi. “Kitap aramalarında Tıp Fakültesi öğrencilerinden 107 ap numaralı Aytekin Ertuğrul’un dolabında bulunan kitaplar incelenmiş olup içlerinde yasak yayın olmadığı gibi öğrencinin her iki tarafı okuyarak gerçekleri öğrenmeye çaba gösterdiği değerlendirilmiştir.”

Üniverrsite öğrencilerimizin bundan böyle bu şekilde gereksiz işlerle meşgul edilmemesini rica ederim.
İmza.
Kemal Kayacan
Tuğamiral.
Deniz Eğitim Komutanı.
Böyle bir komutanımızın hayatı malesef aşağıdaki gazete haberi ile noktalandı.

1992"de esrarengiz bir suikaste kurban giden Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Kemal Kayacan"ın kızı Fatoş Hataylı ilk kez konuştu ve sordu; "MİT suikasti biliyorsa neden bizi uyarmadı?"

29 Temmuz 1992 günü, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Kemal Kayacan"ın İstanbul Göztepe"deki evine bir telefon geldi. Saldırgınlar binayı terkederken, 77 yaşındaki Kayacan orada hayatını kaybetti.
Dünyaya örnek denk bütçeli laik eğitimli modern Türkiye Cumhuriyeti; insan sevgisi vatan sevgisi askerlik sevgisi yüklü bir komutan olan Oramiral Kemal Kayacan’ın katledilebildiği ve katillerinin yakalanamadığı alçak bir yere düşürülmüştür. Üzülerek belirtelim ki  AKP iktidarı na devredilen acı miras işte budur. AKP iktidarı bu acı mirası almış ve Reyhanlı’da 56 kışının katledilebildiği bütün TSK lerinin tutuklandığı bir yüceliğe taşımıştır.