ORÇEV Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, Altınordu Belediye Başkanlığına verdikleri 23.05.2023 tarihli itiraz dilekçesiyle halkın Durugöl alanın park ve rekreasyon haline getirilmesi talebinin dikkate alınması istendi.

Açıklama şöyle, “Ordu Çevre Derneği olarak Durugöl mevki hakkındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Burası için halkın yeşil alan olarak değerlendirilmesi talebi var. 110 bin imza toplanarak yetkililere teslim edildi. Altınordu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclislerinde Altınordu ilçesini kapsayan imar değişikliği tartışmaları sürüyor. Yargı süreçleri oldu. İşin içinden çıkılmaz hal aldı. Halkla, kurumlarla, ilgili kuruluşlarla tartışmadan yapılan imar değişikliğinin çözüm üretmekten çok, sorun üretir olduğuna tanık olduk. Belediye yönetimleri bu tek taraflı karar verme alışkanlığını devam ettiriyor.” denildi.

Durugöl imarı askıda

Açıklamada verdikleri itiraz dilekçesi hakkında da şu ifadelere ver verildi. “Ordu ili Altınordu İlçesi Duruğöl Mahallesi 1303 ada, 16-17 ve 18 nolu parsellerde bulunan taşınmazları için İmar Plan Tadilatı yapılmış ve 12. 5. 2023 tarihinde kurumunuzca askıya çıkarılmıştır.

Askıda bulunan imar plan tadilatında taşınmazın bir kısmı otel alanı olarak ayrılmış ve E:2.00 ve yapı yüksekliği 4 kat şeklinde belirlenmiştir. Taşınmazların iki farklı bölgesinde ise ticaret + konut fonksiyonu ile tanımlanıp bir kısmında E: 2.00 ve Yençok: 33.50, diğer kısmında ise E: 2.00 ve Yençok: 21.50 olarak belirlenmiştir.

Yapılan bu tadilatın, bölgeye oldukça yoğun bir nüfus getireceği, bölge altyapısında bu yoğunluğa göre sağlıklı bir iyileştirme planı yapılmadığı, bu durumda da şehircilik imar plan ilkelerine aykırılık oluşturduğu, ayrıca bu bölgenin doğal tabiat parkı olarak kalması ve düzenlenmesi, imara açılmaması yolunda kamuoyunun ciddi karşı duruşu olduğu ve ötesinde bu karşı duruşu 110 bin ıslak imza kampanyası ile destekleyip ilgili kurumlara iletilmişliği de dikkate alınarak, imar plan tadilatına itiraz ediyoruz.

İtirazımızın Altınordu Belediyesi Meclisi tarafından park ve rekreasyon haline dönüştürülmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu konuda herkesi yaşanabilir bir şehir için itiraz hakkını kullanmaya çağırıyoruz.”

Editör: Neşe Çakar Erkin