Ordu’nun Altınordu ilçesinde 2011 yılında hizmete giren Boztepe Teleferiği, bölge turizminin önemli bir parçası haline geldi. Deniz seviyesinden yaklaşık 530 metreye kadar ulaşan teleferik hattı, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çekiyor. Ordu manzarasını gözler önüne seren ve sadece 7 dakikada Boztepe’ye ulaşımı sağlayan hat, aynı zamanda şehri ziyaret edenlerin en gözde ulaşım aracını oluşturuyor. 2024 yılında yaklaşık 700 bin yolcu taşıyan teleferik, bölge halkı ve turistler için cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Ancak Ordu'nun bu başarısı, komşu Giresun'u harekete geçirdi.
Boztepe’nin bu alandaki liderliği artık yalnız değil. Giresun’da uzun süredir gündemde olan teleferik projesi için somut adımlar atılmaya başlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Giresun Kalesi’ne teleferik yapılması yönünde söz verdi. Giresun Milletvekili Ali Temür, proje kapsamında etüt çalışmalarına kısa süre içinde başlanacağını duyurdu.
Geçtiğimiz hafta sonu Giresun’da düzenlenen Ekonomik Kurul toplantısının ardından Bakan Kacır ve Milletvekili Temür, tarihi Giresun Kalesi’ni ziyaret etti. Ziyarette projenin ulaşım potansiyeli değerlendirildi. Bakan Kacır’ın teleferik projesine tam destek verdiği belirtti.
Projeye destek veren isimlerden biri de AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Ekrem Faruk Civelekoğlu oldu. Giresun İleri gazetesinden Dilek Demir’e konuşan Civelekoğlu, “Yok oradan olmaz, buradan olmaz, şuradan olmaz” diyenlere de net bir mesaj yollayan Başkan Civelekoğlu, temennim şudur ki “Lütfen artık hep birlikte bu şehir için hayırlı rüyalar görelim. Görmeyenler ve görmek istemeyenler de gölge etmesin başka ihsan istemez” dedi.
Ancak projeye karşı çıkan sesler de yükseldi. Yeşil Giresun gazetesine açıklamalarda bulunan GİSİAD Başkanı ve inşaat mühendisi Aykut Gezmiş, “Mesafe kısa, gezinti amacı gütmez. O bölgede seyirlik bir manzara yok, seyir amacı gütmez. Kaleye ulaşım zor değil, ulaşım amacı gütmez. Böyle bir teleferiğe ücret ödeyerek kim, neden binsin? Bu proje görüntü kirliliğinden ve milli servetin ziyanından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.





