Bugün Ordu Şehirlerarası  Otobüs Terminalini gezdim.  Gerçekten muhteşem olmuş; işin en iyi tarafıda  beton kullanılmadan; demir ve çelik profillerle binanın yapılmış olması; salonlar geniş, yükseklik iyi, havadar, hareket alanları geniş; yoğunluk olduğu zamanlarda bile gerek yolcular; gerek otobüsler giriş, çıkış sıkıntısı çekmeden kolayca hareket edebilecekleri durumdadır.

         Yeni Ordu Şehirlerarası  Terminalinde 28 adet otobüs yaklaşım peronu; 9 adet minibüs park alanı, 11 araçlık ticari taksi parkı, 50 araçlık misafir otoparkı ile terminal binası içerisinde 20 adet otobüs firması bilet satış yeri; 98 adet ilçe ve Köy (mahalle ) minibüsleri iç park alanı var.

         Ordu Şehirlerarası Otobüs Terminali toplam 22 bin metre kare alan üzerine yapılmış; tavanına yerleştirilen standardı yüksek güneş panelleri ile saatlik 340 kWp elektrik üreterek kendi kendine yeten bir bina özelliği taşıyor.

         Samsun yönünden, çevre yolundan gelen otobüs otogara girdikten, ve indireceği veya bindireceği yolcuyu aldıktan sonra tekrar çevre yoluna çıkıp  (10,4 km lik kısım henüz yapılmadı )Giresun yönüne devam edecek; şimdiki haliyle otogardan çıkıp Karşıyaka Mahallesi Çiftlik caddesi’nden  devamla  Şehit Polis Yalçın Yamaner Bulvarı  üzerinden; Soya Kavşağı ve Samsun – Giresun Ana Karayoluna inecek ve normal yolundan  devam edecek.

           Ordu Şehirlerarası  Otobüs Terminali  orada uygun yer bulunduğu ve Çevre Yolu; yeni otogarın çok yakınından    geçtiği  için buraya yapılmış;  çokta uygun olmuş  ancak  otobüslerin Altınordu İlçesi içinden gerek terminale gelirken; gerekse çıkarken şehir içinden  geçmesine müsaade edilmeli; çünkü  otogardan çıkan otobüs yolcusunun bir bölümünü; şehir üzerinden geçen karayolu kenarından  yaklaşım şeklinde alacak; Kumbaşı Mahallesinde ise hem çevrede olan yolcuyu; hemde Perşembe İlçesi’nden münübüsle taşınan yolcuyu otobüs yazıhanelerinden alacak; sonrasında  otoyola çıkacak ve şehirlerarası yola girecektir. Yine Altınordu’ya gelişlerde Kumbaşı çevresinden; ve Perşembe yolcusunu Kumbaşı  şehirlerarası  yazıhane duraklarında  bırakabilecektir. Eğer bu şekilde  Altınordu İlçesi içinden giriş ve çıkışa müsaade edilirse; vatandaşa fevkalade kolaylık sağlanacaktır.  Aksi halde şehir içi  yolcuyu terminale getirme, ve gelen yolcuyu şehirde dağıtım başlayacak; bu her yolcunun yarım ila 2 saatini alacaktır; ve ayrıca yolcuya ilave maliyetler binecektir. Terminalden  (Altınordu İlçesi’nden;  ve Perşembe’den gelen veya giden yolcu alacak veya indirecek otobüsler için) çıkan  veya giren otobüs  Çiftlik caddesi yoluyla gelip Şirinevler Mahallesinde Necati Çiçek caddesi üzerinden Kıbrıs Caddesi yoluyla Ulubey yoluna çıkabilir;  oradan Ulubey kavşağından Ana Karayolundan   devam eder;  veya tersi şeklinde olur.

      Terminalden  Ulubey,  Gölköy,  Mesudiye Yoluna  Eskipazar  Toki yolu olarak bilinen 2,5 km lik  güzergah direk  Civil  deresi kenarından;  ve yapıldığı halde Şehir Hastanesi yapılacak gerekçesi ile sökülen Botanik Parkı altından Ordu Ulubey Karayoluna bağlıdır. Yalnız bu yolun  karayolu  standartlarına  getirilmesi  gerekiyor.