Ülkemizde turizm  geçtiğimiz  iki yılda pandemi nedeniyle  olabildiğince azaldı. İlimiz Ordu’da turizmden beklediği payı alamadı. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi  İlimiz Ordu’da bu yıl turizmden beklenen payı alabilme yarışında; ancak ekonomik kırizde tüm Ülkemizi etkiliyor. Özellikle döviz fiyatının çok yukarıda olması ve halen gün gün tırmanışa geçmesi nedeniyle;  özellikle  akaryakıt  fiyatlarında belirgin bir yükseliş  var. Belki dünya borsalarında petrolün yükselmeye devam etmesi; kurun daha yukarı tırmanması; özellikle yurtiçi  piyasalarda satın alma gücünü olabildiğince düşürdü.  Bu yüzden iç turizmde beklenen hareket olmıyabilir. Dış turizm için ise Ülkemiz oldukça uygun fiyatları ile beklenen turist gelişini sağlıyacaktır.  Çünkü Türk Lira’sının  yabancı paralar karşısında değeri çok düşük olduğundan özellikle Avrupalı turistler için Türkiye çok cazip durumdadır.

      Ordu turizmine gelince havalimanımız var. Karadeniz Bölgemizde bu aşamadan sonra yoğun turizm talebi olacağını düşünmekteyim.  Rize Artvin Hava Limanı’nında yapılmış olması Karadeniz turizmine önemli katkılar verecektir.

       İlimiz Ordu’da deniz turizmine yönelik;  feribot ve yat seferlerinin olması da Ordu turizmine katkı sağlıyacaktır. Özellikle sabah saatlerinde  Ordu’dan Ünye İlçemize deniz yolu seyahatlerinin çok talep toplıyacağını        düşünmekteyim.  Son durağı Ünye’de  bir saat mola; dönüşte Fatsa’da bir saat mola; Perşembe’de yarım saat mola şeklinde günübirlik  yat seferlerinin  yaz boyunca full kapasite ile dolabilir.  Yat gezileri için diğer yön;  günübirlik turlar için Giresun’a gidiş ; Giresun’da 1,5 saat mola; devamında Bulancak İlçesi’nde 1 saat; devamında Gülyalı İlçemizde  yarım saat  molalı seferler düzenlenebilir; ve beklenen talep sağlanabilir. Yat işletmecileri bu alanı değerlendirip seferlerini buna göre geliştirebilirler.

     Ayrıca Kabadüz İlçesi Çambaşı Yaylası; Mesudiye Keyfelan  Yaylası; Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası ve Gölköy İlçemizdeki  Ulugöl  manzarası ve dinlenme alanıyla son derece  ilgi çekici yerlerdir.  İlimiz Ordu’daki müzelerde gezilip görülecek alanlardandır.

      Tesisleşme tamamlanırsa İlimiz Ordu; turizmden beklenen payı alacaktır. Çünkü Tüm Karadeniz’de inanılmaz güzel bir doğa vardır. Bu doğa turistleri cezbedebilecek özelliklerdedir.