Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli, 92 mahallede yapılan tarama neticesinde tespit edilen sorunların çözüme kavuşturulacağını söyledi.
Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunarak, ilçede yer alan 92 mahallede imar planı dahilinde yeşil alan olarak ayrılan yerlerde ıslah ve temizleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin koordinasyon halinde yürüttüğü çalışmalarda vatandaşların memnuniyetini göz önünde tuttuklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli, “Mahallerimizin sorunlarını tespit ettik, şimdi çözüm zamanı” dedi.
TERKEDİLMİŞ MOLOZ YIĞINLARI TOPLANDI
Başkan Yardımcısı Evli şunları söyledi: “Şu ana kadar 4 mahallemizde bulunan yeşil alan ve boş kamu alanlarında temizlik çalışmaları tamamlanmış, şimdi ise Şahincili Mahallesi’nde çalışmalara devam edilmektedir. İlerleyen tarihlerde planlanan program dahilinde diğer mahallelerimizde de hafriyat temizleme çalışmalarına devam edilecektir. Bu çalışmalar ile yaklaşık 6 bin metrekare alan temizlenmiş, Bin 200 metreküp moloz, hafriyat depo alanlarına nakledilmiştir. Bu çalışmalar yapılırken mahallelerimizin eksiklikleri de tespit edilmekte ve kendi ekiplerimiz ile müdahale ederek gerekli çalışmaları yapmaktayız. Elbette tüm ihtiyaçların çözümlenmesinde kendi ekip ve ekipmanlarımızın yeterli olmayacağının farkındayız. Bu nedenle, yeterli olamadığımız durumlarda, Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından sorunların çözümüne yönelik ihaleler yapacağız. İlçemiz genelinde çeşitli nedenlerle deforme olan parke yollarımızın tamiratlarının yapılmasına, dolgu şevi yüksek yollarımızda yapılan taş duvarların üzerine güvenlik amaçlı kafes tel yapılması işleri gibi vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak talep edilen sorunları çözüme kavuşturacağız.”
YENİ PLANLAMALAR GELİYOR
İlçede kamu yatırımlarını kesintisiz olarak hizmete sunmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli, “Yakın bir tarihte, araç ve yaya olarak yoğun bir şekilde istifade edilen caddelerde, araç trafiğine kapalı alanlarda vatandaşlarımızı memnun edecek planlamaları hayata geçireceğiz. Ayrıca, mahalle muhtarlarımız ile yaptığımız toplantılarda ve yazılı olarak dilekçelerinde belirtilen ihtiyaçlarının tespitinin yapılması yönünde arazi taramalarımıza ekiplerimizce devam edilmektedir. Yapılan tespitler ile toplu ihtiyaçlar belirlenecek ve sorunu tespit edilmiş tüm işlerin çözüme kavuşturulmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha