Ordu Tribün Gazetesi’nin kurucusu merhum gazeteci-yazar Rıza Şimşek, ölümünün 22’inci yıl dönümünde Orhaniye köyündeki mezarı başında anıldı.
Törene, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürü Vedat Öz, Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Anma töreninde konuşan Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, vefat eden gazetecileri her yıl kabirleri başında anma etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Onları, bu mesleğe emek veren insanları unutmuyoruz” dedi.
Recep Aydın’ın ardından konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Merhum Rıza Şimşek'in gazetecilere örnek olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Öncelikle Rıza Şimşek ağabeyimizi Allah rahmet eylesin.Günün zor şartlarında gazetecilik mesleğinde uzun yıllar hizmet etmiş duayen olmuş Rıza ağabey’in mezarı başındayız. Aramızdan ayrılalı 22 yıl oldu ama her seferinde hem anıları tazeleyerek hem de bir kardeşlik görevimizi yerine getirmek üzere buradayız. Ama şuna inanıyoruz. Rıza Şimşek ağabeyimiz de hem yetiştirdikleri, geride bıraktıklarıyla hem de en azından bu mesleğin saygınlığını korumak adına yaptığı çalışmalar ile hem gazeteci, TV, Radyo, internet ve medya sektöründe çalışan tüm kardeşlerimize güzel bir örnek oluşturdu. Bu zor şartlarda bu mesleğin nasıl icra edilebileceğini 1962’den 1992 yılana kadar tüm camiaya aktarmış oldu.”
Kabir ziyaretinde Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
Kaynak: iha