20 yılda kar, soğuk, don, fırtına gördü, üzerinden ağır tonajlı binlerce araç geçti bana mısın demedi. borlu beton yol 20 yıla rağmen döşendiği ilk günkü gibi duruyor.
Başkan Güler’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde 2007 yılında test amaçlı olarak Ordu-Ulubey karayolunun 6. kilometresine döşenen bor karışımlı beton asfalt, 20 yılda kar, soğuk, don, fırtına görmesine, üzerinden geçen ağır tonajlı binlerce araca rağmen döşendiği ilk günkü gibi duruyor.
Aynı güzergahta 20 yıl içerisinde üç kez asfalt çalışması yapılırken, borlu beton asfaltın bulunduğu 1 km’lik bölümde bugüne kadar çalışma yapılmasına gerek görülmedi.
Türkiye, dünya bor rezervinin yüzde 73’üne sahip bulunuyor. Geriye kalan bölümünü Rusya, Güney Amerika ve Amerika Birleşik Devletleri elinde bulunduruyor.





