Ordu Üniversitesinin yürütücü olduğu Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu ve Durugöl Ortaokulu'nun yerel ortak, Romanya'dan Universitatea Alexandru Ioan Cuza Din Iasi Üniversitesi, Kuzey Makedonya'dan OOU Vasil Glavinov ilk ve ortaokulu, İtalya'dan Istituto Istruzione Superiore "A.Lincoln" özel eğitim okulu ve Yunanistan'dan Institute Of Entrepreneurship Development kurumunun yabancı ortak olarak katkı sunduğu "Beklenmedik Kriz Durumlarında Özel Gereksinimli Öğrenci ve Öğretmenlerinde Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışlarının Sürdürülmesi ve Geliştirilmesi" isimli projenin kapanış programı Ordu Üniversitesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, İlçe MEM Müdürü Onur Bekyürek, fakülte dekanları, ortaklardan oluşan proje ekibi, her okuldan özel eğitim, rehberlik ve beden eğitimi öğretmenleri arasından bir öğretmen, yine her okuldan bir idarecinin yanı sıra BEP ve ZEP’li öğrenci ve velilerinden oluşan konuklar hazır bulundu.

erasmus 1

Bekyürek’ten özel öğrenciler vurgusu

Programda konuşan Ordu Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek,  " 2021 yılında o zamanın en önemli sorunu olan Covid-19 ile evlerde kaldığımız zaman diliminde sağlıksız yaşam biçimi ve beslenme davranışlarının yanında öğrenci ve öğretmenlerimizin ekran başında kaldığı süreçlerde yaşadıkları fiziksel problemler ve tüm bunların yanına kişilerde artarak devam eden psikolojik sorunlar, çözüm için hepimizi ortak bir çatı altında toplamıştır.  Özellikle özel gereksinimli bireylerimiz, aileleri ve öğretmenlerinin bu olumsuz süreçten daha fazla etkilenmelerine rağmen yol gösterici, çözüm üretici bir rehberin eksikliği projemizin temel hedeflerinin kaynağını oluşturmuştur.  Ordu Üniversitemiz, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Adil Karlıbel Özel Eğitim Okulumuz, eski adıyla Durugöl Ortaokulu yeni adıyla Şehit Burçin Damcı Ortaokulumuz ve yurt dışı ortaklarımız ile bir araya gelerek hedef kitlemiz olan BEP ve ZEP’li öğrencilerimiz, velileri ve öğretmenlerinde sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, psikolojik gelişim özelliklerinin gelişimi yönünde var olan bir eksikliği gidermenin hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyorum ki projemiz sonucunda ortaya çıkan tüm dijital içerik ve basılı materyaller siz değerli öğretmen, öğrenci ve velilerimiz için bir kaynak olacak ve okullarımızda öğrencilerimizin gelişimi için önemli bir eksikliği ortadan kaldıracaktır.” Dedi.

Rektör projeyi beğendi

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ise yaptığı konuşmasında projenin çok etkileyici olduğunu, hazırlandığı zaman itibari ile günümüzde de çok önemli bir konuya temas ettiğini belirtti. Sonrasında Proje Koordinatörü Doç. Dr. Sevim Acaröz projenin amacı ve içeriğini katılımcılara sundu. Akabinde diğer konuşmacılarda proje ve proje çıktıları ile bilgilendirme yaparak açılış programı sonlandırıldı.

Açılış programının ardından proje ortakları tarafından projeyle yapılan çalışmaların değerlendirmesi yapıldı. Yunanistan ortağımız Institute Of Entrepreneurship Development Kurumu tarafından hazırlanan interaktif kitabının sunumu gerçekleştirildi. Haber merkezi

Derdimiz binalar değil nitelikli eğitim! Derdimiz binalar değil nitelikli eğitim!

Editör: Soner Özdemir