Geçtiğimiz cumartesi günü, saat 11 sularında Anemon Otel’in karşı mıntıkasına düşen bölgede heyalan meydana geldi; ve çok büyük miktarda toprak ve kaya parçaları bölünmüş yolun;  Altınordu gidiş yönünü trafiğe kapattı. Önlem olarak; bölünmüş yolun Perşembe gidiş yönü; gidiş geliş     şekline dönüştürülerek trafik sorunu çözülmüş oldu. Bölünmüş yolun Altınordu’ya gidiş yönü üzerinde malzeme dolu olarak yüksekçe yol ortasında bırakıldı; yeni bir heyalan oluşumuna karşı; gelecek heyalanın düşeceği alan temizlenip; çıkan malzemenin büyük bölümü yoldan alınmasına rağmen; bir bölümü tampon olarak; yüksekçe noktada yol ortasında bırakıldı. Eğer yeni heyalan olursa; gelen toprak veya kaya parçaları düşük koddaki alana düşüp; yerinde kalsın diye böyle bir uygulamaya gidildi. Yapılan  doğru oldu.

       Bölgemizde zaman zaman heyalan  meydana  gelebilmektedir.  Yakın geçmişte Aybastı İlçemizin Sağlık Mahallesi’ndede  heyalan meydana gelerek;  evler heyalanla kaydı; ve kullanılamaz  duruma geldi. Haliyle burada yaşıyanlar; sağlam zemini olan başka mevkilere evlerini yaptılar; veya isteklerine göre başka yerlere taşındılar.

       Yine 2 yıl önceki selde,  İkizce İlçesi’nde selin toprağın içini taşıması sonucunda obruklar oluştu, ve son derece tehlikeli mıntıkalar doğdu. Yine selde Perşembe’de  bazı bölgelerde toprak kayarak(heyalan)  Çamburnu’nda  yolu  kapattı. Toprağın geldiği  yer ağaçlık mıntıka olmasına rağmen aşırı yağıştan; toprağın suyu tutması (çok verimli toprak)  ve aşırı ağırlaşması sonucu; toprağın kayanın üzerinden kayarak yolu kapattığı gibi; bir bölümüde yoldan aşağı kayarak denize gitti.

        Heyalanlı alan İlimizde azımsanmayacak kadar vardır.  Özellikle kırsal kesimlerde ev ve tarımsal yapılar yapılırken zemini kuvvetli; toprağın fazla su tutmadığı; eskiden yapılmış ve denenmiş mıntıkalara;   yeni  yerleşimlerin kurulması doğru olur.