Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2025 yılı mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 artarak 24 milyar 817 milyon dolar, ithalat %2,7 artarak 31 milyar 462 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Genel ticaret sistemine göre ihracat 2025 yılı Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,4 artarak 110 milyar 904 milyon dolar, ithalat %5,8 artarak 152 milyar 160 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Karadeniz’in önemli ihracat merkezlerinden Ordu ise fındık ihracatıyla dikkat çekerken, ithalatta düşüş yaşadı.

Ordu'da mayıs ayında ihracat verileriyle öne çıkan şehirlerden biri oldu. Kentte yılın ilk beş ayında toplam 180 milyon 469 bin dolarlık ihracat gerçekleşti. Sadece mayıs ayında ise bu rakam 40 milyon 141 bin dolar olarak kaydedildi. Ordu’nun ihracatında fındık başlıca ürün olmaya devam etti.

İthalat tarafında ise Ordu’da mayıs ayında bir düşüş dikkat çekti. Nisan ayına göre yüzde 22 oranında gerileyen ithalat, 7 milyon 784 bin dolar olarak açıklandı. Böylece yılın ilk beş ayında Ordu’nun toplam ithalatı 37 milyon 647 bin dolara ulaştı.

Kaynak: Haber merkezi