Geçen hafta yazdık. Yangınları çıkaran ve derinleştiren şey Açık bütçelerin ta kendisidir. Yangın sadece ormanlarımızı yakmadı. Ciğerimizi de yaktı. Türk Hava Kurumunun Kurban Derilerini toplama tekeli kaldırıldığı zaman Türkiye Cumhuriyetinin Orman Yangınları   sigortasının da  kaldırıldığını şimdi apaçık anladık. Yangın için ihale ne demek?. THK kendi imkanları ile gider yangına müdahale eder. Gücü  ve kuvveti eksik kalırsa geri kalan için de destekleme  ihalesi yapılabilir. THK nu bir teneke su kapasitesi eksik diye ihaleye sokmamak nedir. VATANA HİZMET MİDİR. Yoksa akıl tutulması mıdır? Yoksa başka bir şey  midir? Birlikte düşünelim ve karar verelim İsmet Paşamızın Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder) direktifi, doğru mu yanlış mı yoksa bir komplo teorisi midir?
Açık bütçelerin  enflasyonla ve enflasyonun yangınlarla ilişkileri  konusu işin acı acı  düşündürücü boyutudur. 

 

Milli Eğitimde 8. Bakan da geldi göreve başladı 

Milli eğitim bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk görevden affını istedi,. Sayın Cumhurbaşkanımız da görevden af talebini kabul buyurdu yerine Pof. Dr. Mahmut Özer atanmıştır. Bu atama ile eğitim çevrelerinde MEB lığının tüm işlevlerinin sıfırlaması yolunda hızla yol alacağı değerlendirilmektedir. Bu günlük bu kadar kısa giriş yeter çünkü Anayasamızın 42. Maddesi değişmemiştir. Yeni bakanımızın ve ekibinin Anayasamızın 42. Maddesine uygun  davranması ve Sayın Başkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Anayasamızın 42. Maddesinin uygulanmasına destek olması beklenir. Çünkü Anayasamızın 42. Maddesinde aynen şunlar yazılıdır.”   Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır.” Atatürk ilkeleri demek( tam bağımsızlık+ DENK bütçe+ Laik eğitim+ Türk gençlerinin öncelikle Türk milletinin anasırına düşman unsurlarla mücadele lüzumunun öğretilmesi demektir)  

 

Halk TV canlı yayını  5 Ağustos 2021 tarihinde gece yarısı bir grup çapulcu tarafından basılmıştır. Haberleri aşağıdaki linktedir. Türkiye Cumhuriyeti yasal bir açık oturumu dahi yaptıramayacak derecede yok edilmiştir. Yazıklar olsun denilir.  Bu durum İsmet İnönü'nün söylediği gibi gerçekleşmiştir.     (Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder) ve yok etmiştir.
Artık Hükümet Hükumet olmaktan devlet devlet olmaktan çoktan çıkartılmıştır. Demokrasi demokrasi olmaktan, hukuk devleti, hukuk devleti olmaktan çıkarılmıştır. 3 yılın bütçe açıklarını toplamda  466 Milyar TL yapanların ne insafı, ne hukuku, ne demokrasisi, ne hükûmeti kalmamış demektir. Çapulculuk faaliyetlerinden medet umanlara  acımamak mümkün değildir. Her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkına yani  Türk milletine ve kendinize yazık ediyorsunuz.
 



 

 

Bu yazının notu: Bu gün (8 Ağustos 2021)  itibari ile bir ABD Doları 8.616.000 TL olmuştur. ABD Doları 10 Kasım 1938 de 80 kuruş idi. Atatürk‘ten sonra gelen tüm idarecilerimiz iş bilir vatan sever dürüst yöneticilerdi içlerinden yeteneksiz bir kişi bile yoktu desek, doğruyu mu söylemiş oluruz?  Yoksa mizah mi?