Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) 40. yıl etkinlikleri kapsamında başlatılan "40. Yıla 40 Kütüphane” projesi yürütücülerinden Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sinerji Kulübü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Osmaniye’de 4 okula kütüphane kazandırıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’nca da desteklenen ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sinerji Kulübü tarafından yürütülen proje kapsamında 4. Kütüphane Düziçi Çitli Harun Reşit Ortaokulu’na kuruldu.
Kütüphanenin kurulum aşamasında bizzat görev alarak, yanlarında getirdikleri kitapları raflara dizen OKÜ Sinerji Kulübü üyeleri, ortaokul öğrencileriyle birlikte gün boyu değişik aktiviteler gerçekleştirdiler.
OKÜ Sinerji Kulübü Başkanı Eren Güllü, “Yürütülen “40.Yıla 40 Kütüphane” projesi kapsamında 4. kütüphaneyi Düziçi Çitli Harun Reşit Ortaokulu’na kurduğumuz için çok mutluyuz. Proje kapsamında Adana ve Osmaniye’de 12 okula kütüphane kurduk. Hedefimiz 40 okula kütüphane kurmak.13. ve 14. kütüphanenin kurulması içinde girişimde bulunmuş durumdayız. Gerekli destek ve imkanların sağlanmasıyla birlikte Manisa’nın Soma ilçesinde belirlenen okullara da kütüphane kurmayı hedefliyoruz. 2015 yılının Nisan ayına kadar devam edecek projemiz için kitap bağışında bulunmak isteyen duyarlı arkadaşlarımızı sosyal medya üzerinden bekliyoruz. Bu anlamda 'sinerjikulubu.org' adlı sitemizi ziyaret etmelerini istiyoruz. Projemizin yürütülmesi için bize destek verenler herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha