Tüm vatandaşlarımızın hayretini uyandıran ancak çözülemeyen otomotiv sektöründeki rekor artışların temeli nedir kısaca bir bakalım.

Geçen yıl satın alınan otomobillerin güncel fiyatları en az %50 artmış durumda , bu artışın altında yatan temel sebeplerin başında tabiki dünyayı küresel bir enflasyona götüren covid-19 salgını gelmekte. Tamamiyle duran üretimler ve bir türlü çözülemeyen chip krizi sebebiyle bayilerde sıfır otomobil bulunamaması ikinci el piyasasına rağbeti artırmış durumda hatta bazı ikinci el otomobiller aynı model sıfır otomobillerden daha pahalı hale geldi.

Enflasyon sebebiyle otomotiv alım satım sektöründe artan fiyatlar ve yüksek kar marjları  vatandaşlarımız için sektörü cazibe merkezi haline getirdi. Sektörde kayıtlı mükellef sayısı 1-2 yıldır oldukça artmış durumda hatta birikimini yastık altında tutmak istemeyen vatandaşlarımız da bu sektöre yönelmiş durumda , son zamanlarda sektöre olan yoğun ilgi , oto alım-satım yetki belgesi gibi uygulamaların başlamasına sebep olmuştu. Getirilen birtakım uygulamalar hala fiyatlar üzerinde etkisini gösterememiş durumda , otomobil sahibi olmayan vatandaşlar için otomobil almak oldukça zorlaştı. 

Fiyatlar hala güncellik kazanıyor bakalım sektöre ne gibi uygulamalar getirilip , fiyat artışının önüne nasıl geçilecek merak konusu.