İnsan hayatında eğlence, üzülme, sevinç, kaçınılmazdır. Önemli olan o anı yaşarken duygularını kontrol edebilmektir. Gerçeklikten kopmamaktır.

Günümüzde insan iş hayatının dışında genellikle ya televizyon, ya da akıllı telefonla zamanını geçiriyor. Dolaysıyla sevinci, üzüntüyü ve sevinci seyrettikleri, okudukları ile gerçekleştiriyor. Eğlenmek için müzik dinliyor. Üzülmek için haber dinliyor. Sevinç duymak için yarışmaları izliyor. Hayat gelip geçiyor. Pazara çıktığında gerçekleri yaşıyor. Sanal alem gerçeğe dönüşüyor.

İnsan öyle bir sanal alem etkisi altına giriyor ki gerçeklerden uzak. Hayal alemine dalıp geleceğini kurguluyor. Gerçek hayat hayallerini yok edince de bunalıma giriyor. Çözüm aramaya başlıyor. Doktorun yolunu tutuyor. İlaçla tedaviye devam ediyor. Ya da hasta olduğunun farkında olmadan olumsuz davranışları ile yaşama devam ediyor.

Askeri ücretin 2850 lira olduğu ülkede bunalıma girmeden yaşayan varsa helal olsun o insana. Sanal alemde hayal kurmaya devam etsin.

Her gün izleyip dinlediğimiz oyuncular var oldukça, sanal alemden gerçeklere dönüş mümkün görünüyor mu? Oyuncuları değiştirme zamanı gelmedi mi?