Merhaba herkese. Bu gün sizlere çok tatlı, sımsıcak, eğlenceli bir mekan tanıtmak istiyorum. Dodo Cafe. Çalışanları ve mekanın hassasiyeti ile efsane bir yer ve eşdeğerlerinden üç dört tık üstte diyebilirim. Çünkü burası normal bildiğimiz kafelerden değil. Değişik bir çok eğitime ev sahipliği yaparken, el emeği üretim yapan, amigurumi oyuncak, reçeller, tarhana gibi ürünlerin de satışı için aracı konumdadır.

Eğitim kısmını birazcık açmak istiyorum. Çocuklar için yoga dersleri, satranç, dikiş atölyesi, kuru çiçek gibi eğitimlere ev sahipliği yapıyor. Hem sıcak çayınızı kahvenizi içiyorsunuz hemde yeni bir hobi edinmiş oluyorsunuz. Günün yorgunluğunu stresini yanan soba çıtırtısı eşliğinde de atabiliyorsunuz.

Gelelim kafenin işletmeciliğini yapan Mimar Müjde hanım ile röportajımıza…

Öncelikle bu kafeyi işletmekten memnun musunuz? Yani insan sevmediği işi pek yapamaz. Siz neler hissediyor ve düşünüyorsunuz bu konuda?

Dodo cafeyi işletmeye yeni başlasak da, aslında benon Dodo cafe maceram 3 yıl önce başladı.Asıl mesleğim mimarlık ve cafenin tasarımını ben yapmıştım

Dodo Cafe’nin prensiplerinden bahseder misiniz? Atölye ve Pazar gibi…

Dodo cafeyi açarken sadece kafe olarak değil kafe,atölye,pazar olarak düşünerek açtık. Böylece daha yaşayan bir cafe olacaktı, konuklarımız sadece yemek yemeye değil vakit geçirmeye gelsin istedik.Müşterilerimiz İster cafemizin yemeklerinden yer, isterlerse atölyelere katılır, isterlerse pazarımızdan alışveriş yapabilir ya da üst kattaki sergi salonundaki sergilerimizi gezebilirler. Ankara ve Ordu yöresel ürünlerini pizzalarımızda birleştirerek sağlıklı ve adil gıdayı müsterilerimize sunarak bir Slow Food akımını benimsiyoruz…

Atölyeler aslında online olarak yani internet üzerinden katılım sağlamalara alıştığımız etkinlikler ama bir kafe de Pazar olması pek rastlanan bir durum değil. Bu fikir nasıl oluştu?

Pazarımız konsinye pazarıdır, üreticilerimiz ve tasarımcılarımız ürünlerini getiriyorlar, ürünleri satıldığı zaman ücretlerini alıyorlar.

Hangi atölyelere ev sahipliği yapıyorsunuz?

Çocuklar için yoga, satranç  yaprak baskı , sosis balon , dikiş atölyesi , kuri çiçekle tasarım atölyelerimiz var, yetişkinler için tasarım ve beceri atölyeleri ağırlıkta takı yapımı, kuru çicekle tasarım, sürdürülebilir tasarım atölyeleri adı altında dikiş ve yenileme atölyeleri, suluboya, deri atölyesi gibi atölyelerimiz mevcut.

Dodo Pazar’da neler var? Nasıl temin ediyorsunuz?

Atölyelerde yapılan ürünlerin çeşitlerini pazarımızda bulabilirsiniz. Sağlıklı gidalar dışında takılar,  seramik ürünler , kuru çicekler, oyuncaklar, tekstil ürünleri gibi züccaciye ürünlerini pazarımizda bulabilirsiniz. Nostalji konseptimiz 'A bundan bizde de vardı' diyeceğiniz bir çok eski eşyalar var kafemizde nostaljik müziklerimiz, eski fincanlarımız... Bize eski ,anısı olan kahve fincanı getirene , iki adet kahve ikramımız var mesela...

Dodo Cafe’de etkinleştirmeyi düşündüğünüz başka planlar var mı? Bizlerle paylaşır mısınız?

Çocuklara ve yetişkinlere hitap eden birçok atolyemiz var. Günden güne değişik fikirler de aklımıza geliyor tabi ki.

Dodo Cafe sizce her tür müşteriye hitap ediyor mu?

Her türlü müşteriye hitap etmek değil bizim amacımız, müdavimlerimizden oluşan bir kitle yakalamak.Mesela tabak yemeği et ve tavuk yemek isteyen müşteriye hitap etmiyoruz. Pizza ceşitlerimiz ağırlıkta, pizzanın ana iki malzemesi olan sos ve peynirimiz özel. Sosumuz Ankaradan geliyor Ayaş domates sosu , peynirimiz Mesudiyeden geliyor gilik peyniri.

Menünüz dışında sizlerden farklı istek oluyor mu ve bu istekleri hangi ölçüde karşılayabiliyorsunuz?

Menumüz dışında olan farklı istekleri karşılayamıyoruz fakat ilerde yapacağımız yeni menüye eklenecekler kısmında değerlndirmeye alıyoruz.

Bulunduğunuz konum biraz şehir dışında. Bu durum size eksi olarak mı artı olarak mı yansıyor? Ne düşünüyorsunuz?

Şehir dışında olmak biraz dezavantaj tabi ki fakat nostalji konseptimiz, atölye va pazarımız için vaktini keyifli geçirmek isteyen müşterilerimiz için uzak değil mekanımız.

Dodo Cafe için belirlediğiniz bir seviye var mı? İlerleyen zamanlarda kendinizi nasıl bir durumda görüyorsunuz?

Hedefimiz insanların üçüncü mekanları haline gelmek. Birinci mekan eviniz, ikinci mekanınız işinizse, üçüncü mekanınızda biz olmak istiyoruz.

Pandemi döneminde birçok mekan kapanırken siz bu tarz bir yer açarak risk aldığınızı düşünüyor musunuz?

Pandemi dönemi sonrası olması bir dezavantaj tabi diye dusunsek de en kalabalık organizasyonlarımız olan 90'lar muzik gecemizin rezervasyonları erkenden doluyor ,bizi pandemiden çok fiyatların surekli artması daha çok etkiledi diyebilirim.

Dodo Cafe’yi diğer kafelerden ayıran özelliği nedir? Müşteriler sizi neden tercih etmelidir?

Zaten tüm cevaplarımda Dodo cafeyi diger kafelerden ayıran özellikleri bol bol anlattım. Ordu'da şuanda bu konseptte olan tek kafeyiz, bekleriz...

Müjde hanım ile gerçekleştirdiğimiz bu kısa sohbet ile sizlere sadece tanıtabilirim. Ama gidip görmek gezmek ve keyif almak size kalmış tabi ki. Ben memnun kaldım. İlgilerinden, kahvaltısından, kahvelerinden… Sizler de mutlaka deneyin derim. Keyifli günler dilerim.