Hani türkü sevenler bilir. Artvin yöresine ait Zülfü Beyhan’a ait bir beste türkü vardır.

“Sağım Yalan Solum Yalan

Giden Yalan Dönen Yalan”

Bir akşam tv’de haberleri dinlerken, sayın bakanımızın MIŞ GİBİ olan bilim danışma kurulunu toplayıp, arkasından tüm pandemi kurallarının ikinci bir emre kadar yasaklandığını muştular gibi ilan ettiğini, bir anda SARS -COV-2 VİRÜSÜNE özgürlük tanındığını, onun affedildiğini artık serbestçe avcılık yapacağını, onun da yaşamaya hakkını olduğunu duyduk. Duymayanlara duyurduk. Vatana millete hayırlı olsun!

Hâlbuki geçtiğimiz Şubat ayında aynı virüsün 7029 kişiyi avlayıp öldürdüğünü, neredeyse ortalama öldürdüğü yurdum insanı sayısının günlük 250’den fazla olduğunu, yine aynı otorite bizlere ve dünyaya anons etti. Aklı ve zekası yerinde olan her insan, 2 yıldır süren pandemi sürecinde en kötü 5.ayın Şubat ayı olduğunu görür. Veya bilen birisinden öğrenebilir. Yine bu 24 aylık zamanda Ocak ve Şubat aylarının virüsün avlayıp öldürdüğü yurdum insanı sayısının neredeyse ortalama % 13’ne denk geldiğini, son yarıyıldaki ölen insanların oranı ise bu iki yılda avlanıp ölen insanların yarısına yaklaştığın(% 40) az çok okuyup anlayabilir. 

SARS-COV- 2 virüsü yine çok sevinçli ve umutlu.

İyiki Türkiye’ye gelmişim diyor. Daha önce inaktif aşı olarak CORONAVAC(SİNOVAVAC) aşısını karşıma kerpiçten bir kale olarak diktiler. Şimdide yine aynı kerpici kullanarak biraz da sıvayarak yerli aşı diye bir kale koydular. Hâlbuki bu aşınız yeni varyantlarıma etkisi çok azdır. Niçin anlamıyorsunuz? Ben bir virüs olarak sevinmeyim de kim sevinsin. Mutluluktan uçuyorum”diyor.

Sevgili dostlarım mizah bir tarafa ben yazmaktan usandım. Sizlerde okumaktan. Ben yine Hipokrat yeminim gereğince önerilerimi yapayım.Dinleyip dinlemeyip size ait.

*Yine maskenizi takın. Hatta çift olabilirse daha iyi. Olanak varsa N95 MASKESİ KULLANIN.

•Fiziksel mesafeniz en az 2 metre olsun.

•Özellikle el temizliğinize ve diğer hijyen kurallarına uyun. 

•Çok mecbur değilseniz kapalı ortamlara girmeyin.

Girerseniz havalandırın ve fazla durmayın.

•Aşı programınıza etkin (MRNA aşıları gibi) aşı olacak şekilde, igili bilimsel uzmanlık dernekleri ve TTB’NİN önerileri ve görüşleri doğrultusunda devam edin.

•Riskli gruptaysanız mutlaka dördüncü doz MRNA Aşınızı yaptırın.

•Çocuklarınızı da mutlaka aşılatın. Sağlık otoritesi çocuklarınıza aşı yapmıyor veya programına koymuyorsa kamuoyu oluşturun derim.

Hepimiz de biliyoruz ki alınan pandemi kararları bilimsel olmayıp, tek merkezli ve dar bir kadroca alınmaktadır. Siyasi bir karardır. Küresel sermayenin ve yerli işbirlikçilerinin istemleri doğrultusunda planlanmıştır.

Sözlerimizi güzelim türkümüz ile bitirelim. Çünkü her tarafımız yalan ve dolan oldu.

Sağım yalan solum yalan

Giden yalan dönen yalan

Senin gibi senin gibi

Döndüm baktım dünya yalan

Sevgilerimle…