Son olarak Durugöl Mahallesi’ndeki Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefa Kabakkaya Park ve Çocuk Bahçesi, sil baştan yenilenerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.

Altınordu Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinesinde yürüttüğü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çocukların güvenli alanlarda oyun oynayabilmesi ve ailelerin huzur içerisinde vakit geçirebilmesi amacıyla başlatılan ‘Park Harekâtı’ kapsamında bugüne kadar 15 parkı ilk haline getiren Altınordu Belediyesi, son olarak Durugöl Mahallesi’nde bulunan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefa Kabakkaya Park ve Çocuk Bahçesi de kapsamlı bir dönüşümden geçirildi. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda ilk olarak zamanla deformasyona uğrayan kauçuk zemin tamamen sökülerek yenisiyle değiştirildi. Kullanım ömrünü tamamlayan oyun grupları modern ve güvenli ekipmanlarla yenilenirken, mevcut oyun alanlarında bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi.

Muhtar Eyigün’den Park Teşekkürü

Durugöl Mahallesi Muhtarı Orhan Eyigün, parkın uzun yıllar ahşap oyun grupları nedeniyle yıprandığını ve zamanla çocuklar için risk oluşturduğunu belirterek, “Parkımızdaki oyun grupları ahşaptan olduğu için zamanla çürümüştü. Bu durum hem çocuklarımız hem de mahalle sakinlerimiz açısından güvenlik riski oluşturuyordu. Talebimizi belediyemize ilettik ve kısa sürede kapsamlı bir yenileme çalışması yapıldı. Oyun grupları tamamen değiştirildi, ahşap korkulukların yerine demir korkuluklar yapıldı. Parkımız eski haline göre çok daha güzel ve güvenli oldu. Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe öncülüğünde parklarımızın yenilenmesine yönelik güzel çalışmalar gerçekleştiriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi