Aybastı Belediyesi tarafından 2021 yılında kafe yapılacağı için alınan tren vagonları, 5 yıl atıl vaziyette bekletildikten sonra dün itibariyle iş makineleriyle parçalanmaya başlandı.

Aybastı Belediyesi, 2021 yılında 1500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda içerisini kafeye dönüştürmek amacıyla Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nden her biri 26 metre uzunluğunda iki tren vagonu satın almıştı. 5 Yıldır bekletilen vagonlar çöp oldu.

Vagonlar 2021 yılından beri bekletiliyordu

Aybastı Belediyesi tarafından satın işlemleri tamamlanan vagonlar, çekiciler yardımıyla taşınarak 2021 yılı içerisinde Perşembe Yaylası'na getirtilmişti. 5 yıldır kaderine terk edilen tren vagonları parçalanarak çöp haline getirildi.

Tepki çekti

Kafeye dönüştürülecek denilen alınan tren vagonlarının 5 yıl kaderine terk edilmesi ve daha sonra ise parçalanması tepki çekerken, yetkililer konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Muhabir: Soner ÖZDEMİR