Ordu İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Perşembe İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Perşembe Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Perşembe ilçesi Şenyurt ve Saray mahallelerinde nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü olarak işlediği değerlendirilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda, E.G. (1696/E), G.G. (1976/E), R.Y. (1993/K) ve G.A. (1981/E) isimli (4) şüpheli şahıs yakalandı.
Şüphelilerin evlerinde ve araçlarında yapılan aramada; 947 adet Arapça yazılı belgeler, 21 adet muska, 1 adet büyü bozma adlı not defteri, 59 adet büyülü olduğu söylenen kolye, 1 adet Osmanlı dönemine ait tarihi kılıç ve kını, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 4 adet cep telefonu ele geçirildi.
Yakalanan şüphelilerden 1'i soruşturma aşamasında serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüpheli şahıs ise tutuklandı.





