GİRESUN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Elinde sopası olan devlet değil, yasak getiren devlet değil, soyulacak kurum olarak öngörülen devlet değil, vatandaşına hizmet eden, vatandaşının sorunlarını çözen bir devlet anlayışı olan sosyal devleti getireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Meydanı'nda, Çanakkale ve Giresun belediyeleri arasında, "kardeş şehir protokolü" töreninde, seçimlere kısa bir süre kaldığını hatırlattı.

"Şimdi, son zamanlarda tutturmuşlar, 'ben mağdurum da ben mağdurum. Efendim kefen giydik, efendim bilmem ne olur.' Ya kardeşim hiç meraklanma, Kılıçdaroğlu varken hiç kimse asılamaz" diyen Kılıçdaroğlu, buna tenezzül edenlerin karşılarında kendisini bulacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, her vatandaşın düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye'yi savunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Düşünceden, insandan korkulur mu? Mağdur edebiyatı yapıyorlar. 13 yıl ne mağduru? Mağdur olan esnaf, mağdur olan emekli, mağdur olan çiftçi, mağdur olan insanlarımızdır. Köşkünde oturuyor, kaçak sarayında oturuyor. Avrupa'da, Asya'da, Afrika'da geziyor. 'Ben mağdurum da ben mağdurum' diyor. Sen mağdur değilsin. Mağdur millettir. Eğer yüreğiniz olsaydı, bu milleti düşünürdünüz. Ben Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. O benim çocuğum. Ben Konya'da bir gecekonduda camı kırık diye kışın ortasında zatürre olup ölen Ayaz bebeği unutmadım. Onlar unuttular. Çünkü onlara göre kendi çocuklarının durumu iyi. Sanıyorlar ki herkesin durumu da öyle. Gel şu vatandaşın arasına gir bakalım, gel vatandaşın önüne bir çık bakalım. Git bir kahvehanede otur bakalım. Vatandaşa, 'senin derdin nedir' diye bir sor bakalım. Sorabiliyorlar mı? Soramazlar. Onlar vatandaşın arasına bile giremezler. Bir koruma ordusuyla geziyorlar."

Türkiye'deki tüm vatandaşların, inancı, kimliği ve yaşam tarzı ne olursa olsun, her ortamda saygı göstereceğini dile getiren Kılıçdaroğlu,  "Sizin manevi duygularınızı, sizin inancınızı siyasete alet etmeyeceğim. Sizi seviyorum, size inanıyorum, size güveniyorum, sizin için çalışıyorum" dedi.

- "Eski algılarımızı bir tarafa bırakalım"

Kılıçdaroğlu, insanın, Allah'ın yarattığı en değerli varlık olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Benim inancım, siyasi ahlakım şunu öngörür; İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımın üstünde yeri vardır. Hep buna inandım, hep bunu söylüyorum, bunu söylemeye de devam edeceğim. İnsanımı seveceğim, onun için çalışacağım. Kimseyi birisine muhtaç hale getirmeyeceğim. Bunun adı nedir biliyor musunuz? Sosyal devlet. Yani fakir fukarayı koruyan , yoksulların yanında olan, ezilenlerin yanında olan, herkese iş bulmak zorunda olan, yani yoksulluğu bitiren devlet, sosyal devlettir. Elinde sopası olan devlet değil, yasak getiren devlet değil, soyulacak kurum olarak öngörülen devlet değil, vatandaşına hizmet eden, vatandaşının sorunlarını çözen bir devlet anlayışı olan sosyal devleti getireceğiz. Hiç kimse merak etmesin."

Kemal Kılıçdaroğlu, eski anlayışların bir tarafa bırakılması gerektiğine işaret ederek, "Eski algılarımızı da bir tarafa bırakalım. Ben CHP'nin Genel Başkanı olarak söylüyorum; ülkemi seviyorum, bayrağımızı seviyorum. Çocuklarımızı, torunlarımızı, geleceğimizi korumak için mücadele ediyorum. Sizler için, ülkemiz için, bayrağımız için çalışıyorum. Daha güzel bir Türkiye, şahlanan bir Türkiye, onurlu bir Türkiye için mücadele ediyorum" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: aa