GİRESUN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz. İstikrarı sağlayacağım, refahı tabana yayacağım, bu ülkede aç ve açıkta vatandaş bırakmayacağım. Türkiye yarı açık cezaevi, bunu kaldıracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Meydanı'nda, Çanakkale ve Giresun belediyeleri arasında, "kardeş şehir protokolü" töreninde, Türkiye'de 6 milyon 250 bin işsizin bulunduğunu öne sürerek, kriz dönemlerinde bile bu kadar işsiz olmadığını savundu. 

TBMM tatile girmeden önce "Yabancıların Çalıştırılması Hakkında Kanun" teklifinin getirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yani sanki 6 milyon 250 bin işsize iş bulmuşlar, sanki Türkiye'de işsiz yok, dışarıdan işsiz getirmişler. Türkiye'de çalışsın diye. Altında Başbakan Davutoğlu'nun ve bütün bakanların imzası var" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de aylık geliri 200 liranın altında olan 17 milyon yoksul olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Nerede oturuyorlar? 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Gel kardeşim 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde 17 milyon vatandaş yoksul. 'Bu senin içine siniyor mu', deyin güzel kardeşim. Kılıçdaroğlu diyor ki 4 yıl yetki verin bana. 4 yıl içinde bu güzel vatanda hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek. Kılıçdaroğlu 13 yıl istemiyor, 4 yıl istiyor. 4 yılda bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek."

- "Bu ülke kendi göbeğini kendi kesecek durumdadır"

Türkiye'de 8 milyon emeklinin bin liranın altında aylık aldığını, emeklinin açlığa mahkum edildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, emekliye iki maaş ikramiye vereceğini dile getirdi.

Kendisine "parayı nereden bulacaksın" sorularının yöneltildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hükümet diyor ki 'Parayı nereden bulacak'. Onlara şunu söyleyin, Sayın Davutoğlu diyor ki, 'Biz hazineyi doldurduk, Kılıçdaroğlu gelip bunu eritecek'. Bakanı da diyor ki, 'Para yok ki emekliye ikramiye verelim'. Şimdi hangisi doğruyu söylüyor. Ama ona şunu söyleyin, Kılıçdaroğlu diyor ki: Kaçak saraya para varsa emekliye de para var. Yine ona şunu söyleyin, yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz var. 2 milyon Suriyeliye 5,5 milyar dolar parayı buluyorsun da sıra emekliye gelince mi 'Kaynak nerede' diye soruyorsun. Bu ülkenin kaynağı var. Bu ülke zengin bir ülke. Bu ülke kendi göbeğini kendi kesecek durumda bir ülkedir."

Siyasetin kavga alanı olmadığını bildiren Kılıçdaroğlu, milletin kavgadan bıktığını, iktidar olması halinde bu ülkeyi refah ülkesi yapacağını, hırsızlığa, yolsuzluğa izin vermeyeceğini anlattı.

Beş milyon vatandaşın borç batağında olduğunu, 1 milyon 220 bin vatandaşın borcunu zamanında ödemediği için mahkemeye verildiğini, 520 bin vatandaşın mahkum olduğunu, 98 bin kişinin ise hapse girip çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz. İstikrarı sağlayacağım, refahı tabana yayacağım, bu ülkede aç ve açıkta vatandaş bırakmayacağım. Türkiye yarı açık cezaevi, bunu kaldıracağız. Bu faizlerin en yüzde 80'ini sileceğim" diye konuştu. 

(Bitti)

Kaynak: aa