Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Devlet Denetleme Kurulu(DDK)’na verdiği talimatı değerlendirerek, “Buradan sayın Cumhurbaşkanına açıkça sesleniyorum o DDK beklentilerinizi asla karşılamaz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile birlikte Silivri’de vatandaşlarla buluştu. Seçim otobüsü üzerinden meydanı dolduran kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK)a verdiği talimatı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Bugün sayın Cumhurbaşkanı DDK’ya talimat vermiş, gizli dinlemeleri ve yolsuzlukları araştırın diye. Buradan sayın Cumhurbaşkanına açıkça sesleniyorum o DDK bu iktidar yerinde kaldığı sürece, yargıya müdahale ettikleri sürece beklentilerinizi asla karşılamaz” şeklinde konuştu.
Meydanı dolduran kalabalıktan 30 Mart seçimlerinde destek isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“30 Mart’ta beraber gideceğiz sandığa. Ben çalışıyorum ama siz de çalışacaksınız. Ülkemiz için, çocuklarımız için birlikte çalışacağız. Sizlerden bir kişiyi ikna etmenizi istiyorum. Geçen seçimlerde AKP’ye oy vermiş bugün gerçekleri gören bir kişiyi ikna etmenizi istiyorum. Ülkenin içinde bulunduğu konumu anlatın ve deyin ki ‘Türkiye’de biz barış istiyoruz, huzur istiyoruz, kadın erkek eşitliği istiyoruz, din iman edebiyatı yapılmasın istiyoruz’”.
Kürsüye CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ü de çağıran CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İstanbul’a son 5 yılda 150 milyar dolardan fazla para harcanmış. İstanbul’un bu parayla hangi sorunu çözülmez. Biz çözeceğiz. Şişli nasıl İstanbul’un markası olduysa Sarıgül’le 5 yıl içinde İstanbul da bir dünya markası haline gelecek. Göreceksiniz İstanbul’un ulaşım sorunun biz çözeceğiz. İstanbul bütçesi pek çok bakanlıktan büyük. Büyük para var burada. Her sorunu nasıl çözeceğimizi biliyoruz. Biz halk için çalışan siyasetçileriz. Birleşe birleşe kazanacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kılık kıyafetiyle ayrım yapmayacağız. Herkesin başımızı üstünde yeri olacak”.
Kaynak: iha