GİRESUN (AA) - MHP Giresun Milletvekili Orhan Erzurum, MHP'nin 7 Haziran'dan bu yana millet lehine olan duruşunu hiç bozmadığını ve bundan sonra da bozmayacağını söyledi. 

Erzurum, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin koalisyon hükümeti kurulması görüşmeleri sırasında 4 kırmızı çizgi niteliğinde şart ortaya koyduğunu ve bunların tamamının da kabul edilebilir olduğunu savundu.

Koalisyon görüşmelerinden olumlu sonucun çıkmaması üzerine Türkiye'nin yeniden seçim sürecine girdiğini kaydeden Erzurum, bu durumu eleştirdi.

"Yeni yapılacak seçimde yüce Türk milleti bu yaptığınız ihaneti görüp kararını öyle verecektir" diyen Erzurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti koalisyon görüşmelerinde önce CHP'yi 33 gün oyalamış, daha sonra MHP'nin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti lehine ortaya koyduğu ilkeleri kabul edilemez görüp yasal süreyi doldurmuştur. Yeni yapılacak seçimde yüce Türk milleti bu yaptığınız ihaneti görüp kararını öyle verecektir. Bu seçim kararı ile ülkeyi hem ekonomik hem de siyasal anlamda büyük bir kaosa soktunuz. Sizleri Türk milleti ve tarih asla affetmeyecek." 

Kaynak: aa