SAMSUN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyanet İşleri Başkanlığına ilişkin sözleriyle ilgili "Peki ne çıktı müjdeden, 'son model zırhlı Mercedes'. Bak Samsun’dan sesleniyoruz. Çekin elinizi Diyanetin üzerinden" dedi. 

Kamalak, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Milli İttifak" mitinginde yaptığı konuşmada, iktidar ve muhalefetin kısır polemiklerle milleti oyaladığını savundu.

CHP,  HDP ve AK Parti'nin günlerdir Diyanet İşleri Başkanlığı ile uğraştığını savunan Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu polemiklerde başrol oynadığını iddia etti.

Erdoğan'ın dün Diyanetle ilgili bir müjde vereceğini açıkladığını Kamalak, "Biz de zannettik ki yıllardır ihmal edilmiş din görevlilerimizin maaşlarına zam yapılacak. İmamlarımızın, Kur'an kursu hocalarımızın özlük hakları düzeltilecek. Peki ne çıktı müjdeden, 'son model zırhlı Mercedes'. Bak Samsun’dan sesleniyoruz; çekin elinizi Diyanetin üzerinden" ifadelerini kullandı.

Karadenizlilerin dünya fındık üretiminin yüzde 85’ini ürettiğine işaret eden Kamalak, şöyle konuştu:

"Peki sonuç? Elin İtalyanı geliyor, bizim bu fındığı 5’e alıyor sonra üzerine 'Nutella' diye bir marka vurup 55’e tekrar bize satıyor. Koskoca Türkiye’nin fındık ihracatı 2 milyar dolar. Nutella’nın cirosu 12 milyar dolar. Şu garabete bakın. Fındığı biz üretiyoruz ama borsası Almanya’da. İşte bunun için milli görüş diyoruz. Bunun için milli iktidar diyoruz. Bunun için Saadet Partisi diyoruz."

- Eski BBP Genel Başkanı Destici

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise konuşmasında, taşeron işçilerin tamamını kadroya alacaklarını kaydetti.

Asgari ücretlinin üzerindeki vergi yükünü kaldıracakları vaadini yinileyen Destici, şöyle devam etti:

"Asgari ücretli maaşını açlık sınırının üzeri olan bin 500 liraya çıkartacağız. 12 milyon ev hanımımızın her birine ayda 300 lira ve 100 lira çocuk başına 400 lira vereceğiz. Avuçlarını boş bırakmayacağız, onları başkalarına muhtaç etmeyeceğiz. İlkokul, ortaokul ve liseye giden bütün çocuklarımıza 3 öğün yemek vereceğiz ve servisleri de bedava olacak. Biz sadece emeklilere değil, tüm çalışanlara memurlara, dul yetim ve şehit maaşı alanlara da her iki bayramda 1 maaş ikramiye vereceğiz ve maaşlarına da yüzde 50 zam yapacağız. Bizim size sözümüz, onlar söz verdi yapamadılar, biz evsiz aile bırakmayacağız. Her yıl 100 bin aileye ücretsiz ev vereceğiz." 

Kaynak: aa