ÇAYKUR tarafından kapasite artırımı programı çerçevesinde Işıklı Çay fabrikası alanına inşa edilen ve dünyanın en modern çay fabrikası olarak gösterilen ilave fabrika deneme üretimine başlıyor.
Fabrika denetimlerini aralıksız sürdüren ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, mevcut fabrikaların yanında devam eden kapasite artırım çalışmalarını da yakından takip ettiği Işıklı Fabrikası'ndaki çalışmaları inceledi. Sütlüoğlu, binasından makine parkına en modern şekilde inşa edilen fabrikanın birinci sürgünde deneme üretimine başlayacağı belirterek “2012 yılının sonunda biz bu fabrikayı yapmaya başladık. Burası geniş bir alan fabrikalarımızın içinde arazisi müsait olan bir yerde ihtiyaç duyduğumuz eksik kapasiteyi yeni ve modern fabrika yaparak sağlamak istedik” dedi.
Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu yapılan ilave fabrikanın şuanda alanında en modern fabrika olduğunu söyledi. Fabrikada hem CTC, hemde Ortodoks yaş çay işleme sistemlerinin kurulduğunu belirten Genel Müdür Sütlüoğlu “Fabrikamızı, CTC sistem son derece modern bir sistemle yaptık.350 ton/gün kapasiteli hem CTS hem de Ortodoks üretim yapabilen dünyadaki tek modern fabrika diyebiliriz. Dünyanın en modern fabrikası en özellikli yaş çay işleme fabrikası diyebiliriz. İnşallah 1. Sürgünde deneme üretimleri yapacağız. Bu yeni bir sistem, sistemin oturmasını sağlayacağız. Makinelerin işleyişini ayarlarını yapacağız, elemanlarımızı bu sisteme adapte edeceğiz, alıştıracağız. Aynı zamanda da aksamalar olursa onları da düzelteceğiz. Bu şekilde inşallah ÇAYKUR olarak bölge insanının çay üreticilerinin hizmetine bu fabrikamızın ilave kapasitesini sokarak çay işleme süresini daha da kısaltacağız. Daha kaliteli daha taze çay işleme şansına da sahip olacağız. Bu fabrikamızın inşallah bölgemize, üreticimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha