Rize’de araç ve yaya trafiğine açık olan alanda viyadük ayaklarına Ressam Serpil Kebapcı tarafından yörenin kültürünü yansıtan resimler çiziliyor. Vatandaşların özellikle sahil kesimine ulaşmak için kullanmış oldukları güzergahlar üzerinde yapılan bu renkli çalışma vatandaşların da beğenisini topladı.
Duvar resimlerinin, özellikle Rize'ye il dışından gelenlere şehrin kültürel özelliklerini ilk aşamada tanıtma adına faydalı bir çalışma olabileceğini söyleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, böylelikle yürüme yolları ve araç yolları etrafının güzel bir görüntüye kavuşacağını belirtti.
Resimleri seçerken özellikle Rize ilinin kültürel yapısını ortaya koyan öğelere yer vermeye çalıştıklarını kaydeden Kasap, "Duvarlarda resim çalışmalarını nasıl yapabileceğimiz konusunda araştırma yaparken yine bu konuda Rize'mizde birçok çalışma yapmış olan Serpil Kebapcı'yla tanışma imkanı bulduk. Sadece bu bölgeyi değil şehrimizin çeşitli mekanlarını bu şekilde kültürel öğelerle renklendirmek istiyoruz" dedi.
Resimler arasında Rize'yi temsil eden figürler olduğunu ifade eden Kasap, "Bölgemizde yaygın olan mimari yapıdaki evleri, balı, çayı, kemençeyi, tulumu ve yöre insanının temsil edildiği resimlerin kullanılmasını tercih ettik. Rize'mizin bu şekilde tespit ettiğimiz uygun yerlerine bu resimlerden yapmayı planlıyoruz. Özellikle yaz döneminde 300-400 bin civarında turist Rize'yi ziyaret etmektedir. Şehrimizin güzel görünmesi adına böyle bir çalışma yapmayı tercih ettik" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha