RİZE (AA) - Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, "12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demiral, mesajında, hemşirelerin, bir sağlık kuruluşuna başvuran hastanın tüm süreçlerinde yanlarında olan, çoğu zaman hastalara ailelerinden bile yakın olan sağlık çalışanları olduğunu belirtti.

Hemşireliğin, büyük sorumluluk ve özveriyle yapılabilecek bir meslek olduğunu ifade eden Demiral, şunları kaydetti:

"Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak 7 sağlık tesisimizde görev yapan ve bu sorumluluk bilincine sahip 800 hemşiremizle çalışmaktan gurur duyuyoruz. Zor çalışma şartlarında, çoğu zaman ailelerinden, çocuklarından ayrı olarak fedakarca hizmet yürüten hemşirelerimizin gayretleri ortaya koymaktadır ki hemşirelik günümüzde artık yardımcı sağlık hizmeti tanımının çok ötesinde, sağlık hizmetinin en temel, asli ve olmazsa olmaz unsurlarından biri haline gelmiştir. Sağlık hizmetinin bu temel ve asli unsurunu oluşturan, insan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak büyük bir sabır ve sevgiyle çalışıp, sağlık hizmetlerinin bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan sağlık tüm hemşirelerimizin günü kutluyor, fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: aa