DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, vatandaşların bayram ziyaretlerinde sindirim bozuklukları yaşamamaları için uyarılarda bulundu.

Arslanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında insanların yeme alışkanlıklarında değişiklikler meydana geldiğini söyledi. 

Bayramın başlamasıyla yemeğe yüklenilmesi durumunda, vücutta değişen biyoritimden kaynaklı olarak insan sağlığında sıkıntılar oluşabileceğini dikkati çeken Arslanoğlu, şunları kaydetti:

"Kişiler ne yerlerse yesinler, bayramdan sonra bir süre sindirim bozukluğu yaşayacaklardır. Tavsiyem, insanların hiç olmazsa geleneksel yemek zevklerini biraz sadeleştirmeleri yönünde olacaktır. Kişiler ziyaret yapacaklar ya da evde misafir ağırlayacaklarsa klasik öğle ve akşam yemeklerinden vazgeçsinler. Hafif bir kahvaltı yapsınlar. Kahvaltıda ekmek yemesinler. Yumurta ve yeşillikle sofradan kalksınlar. Daha sonra da tatlılarını, böreklerini gün içerisinde insaflı bir şekilde tüketmeye çalışsınlar ve bol su içsinler," 

Kaynak: aa