RİZE (AA) - İl genelinde şiddetli yağış nedeniyle bazı köy yollarında ulaşım sağlanamıyor.

Gece saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak, kentte hasara yol açtı. Güneysu ilçesinde debisi yükselen Salarha Deresi'nin taşması sonucu iki HES şantiyesinde hasar oluştu.

Çok sayıda mahalle ve köy yolu, toprak kayması sonucu ulaşıma kapandı. Belediye ve İlçe Özel İdaresi ekipleri, yolların açılması için çalışıyor.

Adacami mevkisinde de derenin ıslahında kullanılan iş makinesi, aniden başlayan taşkın nedeniyle operatörü tarafından terk edildi. Kibledağı mevkisindeki köy yollarında oluşan göçükler nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Karayolunda biriken taşlar, karayolları ekiplerince temizlendi. Bazı köylerde ise su kesintileri ve elektrik arızaları oldu, çay yetiştirilen tarım arazileri de su altında kaldı.

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Halil Turan, taşkının zarar verdiği bölgelerde inceleme yaptı. 

- İlçe sakinleri, dere kenarlarındaki ağaç parçalarını topluyor

Salarha Deresi'nin taşmasıyla yerlerinden sökülen ağaçlar, karayoluna kadar sürüklendi. Yağışın sona ermesinin ardından bazı ilçe sakinleri, yol kenarındaki ağaç parçalarını toplamaya başladı.

İlçe sakinlerinden Adem Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geceden itibaren şiddetli yağmurun başladığını belirterek, "Evlerimizde bile duramadık. Korkudan uyuyamadık. Gün ışığıyla her şey ortaya çıktı. Şimdi bizler buradan yağmur sularının getirdiği odunları toplayarak kışlık yakacak ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: aa