ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta göçük altında kalarak omuriliğinden yaralanan maden işçisi, yapılan omurilik ameliyatı ile hayata yeniden tutundu.

Kentte özel bir maden ocağında geçen hafta meydana gelen göçükte yaralanan Fatih Sezer (29), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde, Sezer'in omurgasında kırık tespit edildi.  

Doktorlar, yedi saat süren ameliyatla kalça kemiğinden aldıkları parçayla Sezer'in boyun omurgasını sabitledi. Maden işçisi, ameliyatın ardından felç olmaktan kurtularak ayağa kalktı.

Operatör doktor Emrah Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sezer'in beşinci omurga kemiğinin kırık olduğunu ve ameliyata aldıklarını ifade etti. Keskin, şunları söyledi:

"Ameliyatımızda omuriliğe baskı yaratan kırık kemiği alarak, kalça kemiğinden alınan kemiği boyuna yerleştirdik. Omurgayı hem önden, hem de arkadan sabitleyip hastamızı ertesi gün ayağa kaldırdık. Ameliyatla ilgili risk ve çok ciddi bir omuriliği kırığı vardı. Hastamız böyle bir operasyon geçirmemiş olsaydı şu anda kolları ve bacakları hayatının sonuna kadar harekat etmeyecekti. Yatağa bağımlı kalacaktı" diye konuştu.

Fatih Sezer de, "Kaza sırasında boynumun kırıldığını biraz anladım. Yavaş yavaş hareket ettim. Beni arkadaşlar çıkarttı. Hastaneye getirildim. Hocamız başarılı bir ameliyatla beni ayağa kaldırdı. Ameliyata giren doktor ve personele teşekkür ediyorum" dedi.

Maden şehidi kardeşi olduğunu vurgulayan Sezer, "Madende yakınını kaybeden biri olarak Soma'da yaşanan acıyı çok iyi biliyorum. Soma'da yaşamını yitiren ailelere başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı. 

Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Tosun da hastane olarak rutin işlerinin dışında nitelikli işler yapmaya çalıştıklarını ve başarıyla geçen ameliyatın kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

Bu arada hastane yönetimi, riskli ameliyattan başarıyla çıkan doktorlar Emrah Keskin ve Hasan Ali Aydın'a takdir ve teşekkür belgesi takdim etti.

Kaynak: aa