Çevre koruma bilincini daha da arttırma hedefiyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmaları, 30 Mayıs Cuma günü sona eriyor. Dereceye giren okullar için ödül töreni ise 6 Haziran Cuma günü saat 10.00’da AKM’de yapılacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, daha yaşanabilir ve çok daha güzel Sakarya hedefiyle düzenlediği “Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmaları” 30 Mayıs Cuma günü sona eriyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yarışmalar ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nün 273 41 52 (dahili 2114) no’lu telefonunu arayabileceği belirtilirken, dereceye giren okullara ödüllerinin 6 Haziran Cuma günü saat 10.00’da, Adapazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle teslim edileceği ifade edildi.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) desteği ile Ana Okulları, İlk ve Orta Öğretim Kurumları arasında bu yıl 7.’si düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması, atık pillerin 30 Mayıs Cuma günü mesai saatleri içerisinde teslim edilmesi ile sona erecek. Lavaboya dökülen atık yağların kanalizasyon sistemine verdiği zararları anlatmak ve evlerde oluşan atık yağların ayrı toplanması gerektiği bilincini kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, KOLZA A.Ş. desteği ile bu yıl 3.’sü düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda da atık yağların son teslim tarihi 30 Mayıs Cuma olduğu belirtildi.
Kaynak: iha