Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda yaz dönemi kurs kayıtları başlıyor. İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik 9 branşta düzenlenecek kurslar için kayıtlar 2-13 Haziran tarihlerinde, SAMEK merkezlerinde alınacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda yaz dönemi başlıyor. Çocuk ve gençlere yönelik Gitar, Bağlama, Resim, Keman, İngilizce, Satranç, Karikatür, Bilgisayar ve Fotoğrafçılık olmak üzere 9 branşta düzenlenecek kurslar için kayıtlar 2 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Eğitim dönemini tamamlayacak öğrencilerimizin boş vakitlerini daha nitelikli bir biçimde değerlendirmeleri ve el becerilerini daha da geliştirmeleri için düzenleyeceğimiz SAMEK Yaz Dönemi Kurslarımıza kayıtlar başlıyor” dedi.
Kayıtların 2-13 Haziran tarihlerinde alınacağını ve başvuruların bu tarihlerde SAMEK merkezlerine yapılacağını açıklamalarına ekleyen Aktürk, “Yaz Kurslarımız, 23 Haziran-22 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Eğitimlerimiz Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Binası, Çarşı, Karaman, Korucuk, Arifiye, Akyazı ve Sapanca SAMEK Merkezleri’nde verilecek. Kurslara katılmak isteyen 10-17 yaş arasındaki öğrencilerimizin velileri, 13 Haziran Cuma gününe kadar çocuklarını göndermek istedikleri SAMEK merkezlerine şahsen başvurarak kayıtlarını yaptırabilecek. Kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 44 44 054 (dâhili 3434) no’lu telefonu arayabilir” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha