Çarşamba Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında babalarını kaybeden çocuklar yardım kampanyası düzenledi.
Çarşamba Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinden Merve Çakır ve Yasin Yıldırım, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan felakette babalarını kaybeden çocuklara yardım için okulda para yardımı topladılar.
Okul Müdürü Nuh Şengül öğrencilerini bu örnek davranışlarından dolayı takdir ettiğini ifade ederek, “Öğrencilerimizin Soma konusundaki duyarlılıklarını beni çok etkiledi. Çocuklar, ‘Soma’daki arkadaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz’ diye düşündüler ve böylesine bir güzel yardımı gerçekleştirdiler. Ben de okulda öğrencilerimizi bu yardıma bağışta bulunmaları konusunda yüreklendirdim. Gerçekten bu küçük yavrularımızın bu büyük davranışları bizleri çok etkiledi. Onlara duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Soma’daki yavrularımıza sabırlar diliyorum. Vereceğimiz bu desteğin onlara faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.
6. sınıf öğrencisi Merve Çakır, “Soma’da yaşanan felakette babalarını kaybederek, büyük üzüntü yaşayan arkadaşlarımın rahat bir yaşama ulaşmaları için bir miktar para toplamayı düşündüm. Onlara acılarına dayanabilmeleri adına çok sabırlar diliyorum” diye konuştu.
Yapacakları yardımın Soma’daki çocuklara bir nebze olsun sevindireceğini ifade eden 6/D sınıfından Yasin Yıldırım ise, “Bu yardımı arkadaşım Merve ile başlattık. Soma’da ki arkadaşlarımızın babaları maden faciasında hayatlarını kaybettiler. Bizim babalarımız halen daha yaşıyor. Bizler de Atatürk Ortaokulu olarak böyle bir bağış yapmak istedik” şeklinde konuştu.
Öğrenciler kendi sınıflarında ve okulda topladıkları paraların tümünü Manisa’nın Soma ilçesine göndereceklerini söylediler.
Kaynak: iha