Yedi haziranda yapılacak Milletvekili genel seçimleri için CHP parti Meclisimizin almış olduğu karar gereği,ordu ilimizde hakim denetiminde ön seçim yapılacaktır.Partimiz Milletvekili adaylarının belirlenmesi,ilimiz dahilinde partili üyelerimizin katılımı ile gerçekleşecektir. Milletvekilliği aday adaylığı sürecinin başladığı şu günlerde,adaylar ilçe örgütlerini ziyaret etmekteler,oysaki aday adaylarının yönetimlerin haricinde oy kullanacak üyeleri de ziyaret etmeleri,kendilerini üyelere anlatmalarının daha doğru olacağı inancındayım.İlçe yönetimlerinin bazı adaylar etrafında kümelenmesi ve kendi adayına oy devşirmeye çalışması üyelerin oylarına  ipotek tesis etmeleri,demokratik olmadığı gibi parti meclisinin aldığı karara da saygısızlıktır.Son dönemlerde yakındığımız konu neydi? önümüze konulan adayın seçtirilmesi,bu seçeneği kaldıran parti meclisi, ilimizde  demokrasinin tecelli etmesi için üyelerine gitmiştir.

 Demokrasi terimi Türkiye’de son yıllarda anlamı ve özü bilinmeden de olsa en çok kullanılan kelimelerden biri haline geldi. Bu duruma en azından slogan düzeyinde de demokrasi bilincinin yayılması açısından olumlu bakmak mümkün.  Demokrasi bilindiği üzere özgür bireylerin yapacağı özgür tercihler üzerine kurulu bir rejimdir. Ancak ilimizde partimize kayıtlı üyelerin halen takım tutar gibi birilerinin emrinde imiş şeklinde düşünülmesi, üyelerimizin özgür iradesini kullanamaması gibi etkenler doğurduğu gibi özgür bir seçim olacağını da iddia etmek zor.Üyelerin tercihleri birilerinin elinde olmadığı gibi hiç kimsenin de tekelinde olmamalı,tüm üyeler özgür iradesini kullanarak tercihlerini kullanmalı,üyelerin demokratik oy hakkına adaylar saygılı olmalı,tüm aday adaylarına da üyeler saygılı olmalı, tüm aday adaylarını dinlemeli ve tercihlerini ona göre yapmaları gerekmektedir.

Milletvekili adayları gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde, diğer aday arkadaşları hakkındaki  olumsuz söylemlerinden kaçınmaları da, erdemliliği getireceği aşikardır. Milletvekili olmak için başvuru yapan adaylar sıralamaya girsin veya sıralama dışı kalsalar dahi yedi haziran seçimleri için sahada olmaları ve birlikten kuvvet doğar ilkesi çabası içerisinde çalışmaları mutlaka başarıyı getirecektir.Üyelerimizin özgür iradesine şucu bucu şeklinde ipotek tesis edilir ise, sandığa gitmemizin demokrasiyle uzaktan yakından alakası olamaz. Demokratik bir seçimin gerçekleşmesi için ilçe örgütlerinin üyelerin üzerinden ellerini çekmeleri gerekmektedir. Kısacası seçilecek ile seçenin karşı karşıya bırakılması, aksi halde, demokrasiden söz etmek başka bahara olacaktır.

Artık hepimizin görmesi gereken şey; Cumhuriyet’in hedeflediği özgür ve bağımsız, akıl ve bilimi kendine rehber edinmiş çağdaş insanı yaratamayan bizler, demokrasicilik oyunuyla avutulduğumuz sürece sürekli yerimizde sayan, uyutulmaya ve geri kalmaya devam eden bir toplum olarak kalmamız kaçınılmaz olur.