Seferi ne demek? Seferiye cuma namazı farz mı? İşte detaylar…

Seferi Ne Demek?

Kişi veya kişilerin herhangi bir sebeple ikamet ettiği yerden başka bir yere gitmesi veya gitmek için yola koyulması halidir. Bu şekilde yola çıkmış olan kişiye seferi denir.

Seferi olmanın bazı önemli şartları vardır. Hanefi mezhebinde iki farklı görüş mevcuttur. Birinci görüşe göre seferi sayılabilmek için 90 kilometre ve ötesine gitmek gerekir. İkinci görüşe göre ise 18 saat veya daha uzun süre yolculuk yapan kişi seferidir. Şafii mezhebine göre ise 90 kilometre veya uzağına seyahat eden kimse seferi sayılır.

Seferi Photo

Ayrıca Hanefi mezhebinde en az 15 gün kalma niyetiyle yola çıkmak gerekir. Şafii mezhebinde ise böyle bir zaman şartı yoktur.

Bazı din alimlerine göre ise seferi sayılmak savaşta olmak anlamına gelmektedir. Sefer kelimesinin bir anamı yolculuk olsa da diğer bir anlamı savaştır ve alimlere göre seferi olmak savaşta olma durumudur.

Seferiye Cuma Namazı Farz Mı?

Seferi Photo 2

Diyanet İşleri’ne göre seferi olan bir kimseye Cuma namazı farz değildir. Ancak seferi olan bir kişi Cuma namazını kılmak isterse, kıldığı namaz da geçerlidir. Bu durumda öğle namazını da 2 rekât olarak kılabilir.

Bazı din alimlerine göre ise seferi sayılmak savaşta olmak anlamına gelmektedir. Sefer kelimesinin bir anamı yolculuk olsa da diğer bir anlamı savaştır ve alimlere göre seferi olmak savaşta olma durumudur. Bu yüzden bazı alimlere göre ise bu durum farzdır.

sağlık ocakları ne zaman açılıyor?  Ramazan Bayramı'nda sağlık ocakları açık mı ? sağlık ocakları ne zaman açılıyor? Ramazan Bayramı'nda sağlık ocakları açık mı ?

Editör: Merve Tepecik