Allah’ımıza şükürler olsun ki 12 Ayın sultanı Mübarek Ramazan geldi. İnşallah Allah bütün Müslümanlara sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bu ayı geçirmelerini nasip eder.

Ramazan Ayı’nın ne kadar kıymetli ve iyilik yapılması lazım gelen ay olduğunu bilmeyen yoktur kanaatindeyim. Bu ayda maddi durumu müsait olan herkes karınca kaderince fakir fukaraya gizlice ve sessizce yardım etmelidir. Yardımlarınız vicdan duyguları içerisinde ve rencide edici olmayarak reklam mahiyetinde yapılmamalıdır.

Bu mübarek ayda yapılanların çok büyük bir sevabı olduğu gibi Allah indinde de mubahtır. Bizler pidelerimizi almış, çoluk çocuğumuzla iftar ve sahur yaparken o yapamayan garibanları nasıl unuturuz. Bence bunu hiçbir Müslüman veya Ordulu hemşerilerimin kabul edeceğine inanmıyorum. Biz Müslüman olarak vicdan sahibi kimseleriz. Onun içindir ki bu mübarek ayın günlerinde olanın olmayana yardımı güzel bir olaydır. Bu yardımları yaparken dikkat edeceğimiz tek olay tatlı dilli güler yüzlü olmamızdır. Gösterişli iftar yemekleri vermek yerine, halkımızla bütünleşmeyi sağlayacak iftarlara yönelmeliyiz. Daha doğrusu buna da öncülük yapmalıyız. Çok şükür ayların en güzeline girdik. Ne mutlu bize. En güzel olanı çocuğumuz çocuğumuzla ve torun torbamızla beraber 12 ayda bir olsa da bir masa etrafında 30 gün beraber olacağız. Kısmet olursa da aynı zamanda iftar yapacağız. Mübarek ramazan ayı çoğu zaman ayrı olan aile bireylerini bir araya getirerek sağlık ve mutluluk yaratır.

Ramazan ayında bizim evde usul:

Babaanne yemek yapar, torumum ECE iftar sofranızı kurar ve kaldırılmasına ağabeyiyle birlikte yardımcı olur. Evimizin gelini daha doğrusu kızımız Güliz’im servise yardımcı olur, her ne kadar kilo almamamız için porsiyonları az koysa da ona kızmayız. . Tek kelimeyle hep beraber iftarımızı dua ile açıp dua ile kapatırız. Bundan daha güzel sevindirici ve aileyi mutlu eden ne olabilir? Rabbime binlerce şükür olsun ki Allah bize bunları nasip etti. Ramazan Ayının en hayırlı ay olduğu hepimizin malumudur.. Tutmayanları da hor görüp onların yüzüne vurup kalplerini kırmamalıyız. Zira hasta olanı, ilaç alanı mazereti olanlar da bulunabilir. Bunun sevabı ve günahı Allah’la kul arasında kalmalıdır.

Sevgili Okuyucularım, ramazan ayında iftara doğru, sokaklarda, tüm şehrimiz de heyecanlı bir telaş başlar, sadece PİDE almak için bile üşenmeden dakikalarca fırın önlerlinde kuyruklarda heyecanla sıra beklenir. Evlerde ise özenle, iftar sofraları hazırlıkları yapılır. Hele bir de tanrı misafiri varsa, iftar sofraları daha da zenginleşir. Tün aile bireylerini bir araya getiren sofralarımızda saygı. Sevgi ve İBADET paylaşılır.  Bu ay birbirimizi sevmek, saymak, daha doğrusu dua alma ayıdır. 30 gün devam eden Ramazan Ayı’nın bütün Ordulu Hemşerilerime hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle, Ramazan Sofralarında Allah bereketinizi eksik etmesin, olmayanlara da nasip etsin.

ŞİİR:

Kayseri’nin pastırması nam vermiştir cihana,

Tereyağlı yumurta o da girsin sahana.

Kıymalı musakkaya etmem hiç bahane,

Bir kuzu fırında püryan olsun

Ayrıca etli bamya derdime derman olsun.

Bu yemekler böyle devam ederse

Altı ay Ramazan olsun.

Saygılarımla,