Türk Kızılay'ı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından Kızılay Siirt Şubesi'ne gönderilen giyim ve kırtasiye yardımları, düzenlenen törenle fakir öğrencilere dağıtıldı.
Siirt 14 Eylül Ortaokulu'nda düzenlenen törene Siirt Valisi Yardımcısı Mustafa Pala, Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Tören öncesi açıklama yapan Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşu olan Kızılay’ın yurt içinde ve yurt dışında örnek bir kuruluş olduğunu belirtti. Pala, "Biz de kendilerinin destekçileriyiz. Bugün de ilimizde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik bin 500 kişiye yardım yapıldı. Bu anlamlı yardımdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
Kızılay’ın sosyal sorumluluk anlayışı gereği Türkiye’de olduğu gibi Siirt’te de her yıl çeşitli organizasyonlarla dar gelirli ailelerin gözetildiğini belirten Tanık ise, Kızılay’ın fakire, düşküne ve yolda kalmışa yardım etmeyi temel ilke haline getirdiğini söyledi. Yardımların Kızılay Derneği İstanbul Şubesi tarafından gönderildiğini ifade eden Tanık, "Türk Kızılayı, sosyal sorumluluk gereği tespit ettiği fakir ve muhtaç ailelere yönelik yer yıl çeşitli etkinlikler yaparak yardım eli uzatan büyük bir sivil toplum kuruluşudur. Nitekim bugün ilimiz 14 Eylül Ortaokulu'nda okuyan ve maddi durumu olmayan bin 500 öğrencimize ihtiyaçları doğrultusunda giyim ve kırtasiye yardımında bulunduk" şeklinde konuştu.
Etkinlik, öğrencilere yardım poşetlerinin dağıtılmasıyla sona erdi.
Kaynak: iha