Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, şehir içi ve şehirlerarası taşımacılığı yapan araç sürücüleri ve personellerine yönelik eğitim semineri verildi.
İl Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda firma sahiplerinin de katılımıyla düzenlenen seminerde konuşan Trafik Şube Müdürü Ahmet Akpınar, güvenli trafik bilincinin sağlanması için herkesin kurallara titizlikle riayet etmesi gerektiğini söyledi. Emniyet kemeri, dönüş kuralları, cep telefonu kullanımı, kavşaklarda geçiş üstünlüğü gibi konular hakkında bili veren Akpınar, “Trafik kurallarına uyulduğu takdirde kazalar yaşanmaz. Muhtemel kazalar aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Emniyet kemeri takmanın meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralamaları azaltıyor. Hız kurallarına uyulmadığında kaza riski artıyor. Alkollü araç kullanımı sürücüler üzerinde olumsuz etkilendiği gibi kazaya da davetiye çıkarıyor” dedi.
Siirt’te trafik düzeni ve akışının sağlanabilmesi, olası kazaların önüne geçilebilmesi amacıyla yapılan eğitim ve denetim çalışmalarının devam edeceğini belirten Akpınar, seminerde, öğrencilerin okul döneminde servis şoförlerini model aldıkları, bu nedenle çocukların psikolojik gelişiminde şoför ve rehber personelin davranışlarının da önem arz ettiğini vurguladı.
Akpınar ayrıca, servis taşımacılığı yapan personelleri; araç içerisinde sigara içilmemesi, yüksek sesli müzik çalınmaması, kılık kıyafet temizliği konusunda uyarıda bulundu.
Kaynak: iha